Beeldrijk Assen
Image default
Groothandel

Eenvoudig en snel een schuimblusser kopen voor je kantoor

Wanneer er een brand uitbreekt, wil je de schade als bedrijf zelf al zoveel mogelijk beperken, nog voor de brandweer voet bij je over de drempel zet. Je beperkt de schade door de juiste blusmiddelen aan te schaffen, onder meer door een schuimblusser te kopen. Behalve een schuim- of brandblusser kun je ook rookmelders en brandslanghaspels aanschaffen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een eventuele brand. Brand is nooit leuk, maar als je goed bent voorbereid, is de kans groot dat je met de schrik vrij komt en geen kleurscheuren hebt.

Een schuimblusser bestellen

Na het online plaatsen van een bestelling voor blusmiddelen en branddetectieapparaten, wil je natuurlijk dat deze op de ideale plek binnen het bedrijfspand bevestigd worden. Je kunt de locatie zelf kiezen, maar als je een schuimblusser gaat kopen, kun je deze ook door een ervaren monteur en branddeskundige laten bevestigen. Deze weet precies wat de ideale positie is voor een schuimblusser. Het kopen van een schuimblusser is stap één, bevestigen is net zo belangrijk.

Goed voorbereid op brand

Wat een schuimblusser doet, is het volgende: deze creëert een deken over het brandend materiaal, waardoor deze worden verstikt en niet geen toegang tot zuurstof hebben. Zonder zuurstof kan een brand niet woeden. Een schuimblusser heeft bovendien een verkoelend effect. Het wordt voorkomen dat de brand opnieuw ontsteekt. Let er op dat schuimblussers niet bestendigd zijn tegen branden ontstaan uit olie of vet. Heb je een blusser aangeschaft, dan wordt deze bevestigd aan de muur in je bedrijfspand met behulp van een handige, stevige muurbeugel.

Verschillende blusmiddelen in huis halen

Een schuimblusser kopen is stap één, maar om een werkomgeving te creëren die optimaal veilig is, kun je het beste meerdere blusmiddelen tegelijk laten installeren. Op die manier ben je optimaal op eventuele branden voorbereid. Wie het juiste blusmiddel in huis heeft, kan de brand zelf te lijf gaan en de schade beperken voor de brandweer ter plaatse is. Je bestelt je blusmiddelen, waaronder schuimblusser, bij Veiligheid Centraal, aanbieder van de beste middelen.

https://www.veiligheidcentraal.nl/