Beeldrijk Assen
Image default
Banen en opleidingen

12 soorten ontwikkelaars die elke recruiter zou moeten kennen

HRIS

Door de groeiende vraag naar recruiting programmeurs moeten recruiters hun kennis voortdurend verbeteren

Ontwikkelaars hebben hetzelfde als andere medewerkers: ze hebben allemaal verschillende vaardigheden en capaciteiten. Een IT-specialist die gespecialiseerd is in het maken van een visuele interface werkt bijvoorbeeld heel anders dan een ontwikkelaar die zich richt op de logica achter software. Ook de gebruikte tools spelen een belangrijke rol.

Aangezien u echter (in de meeste gevallen) geen ontwikkelaar bent, kan het moeilijk voor u zijn om ze uit elkaar te houden en degene te vinden die het beste bij u past.

Stack Overflow voerde dit jaar een onderzoek uit waarbij meer dan 90.000 mensen werden ondervraagd met het oog op de technologische industrie en in het bijzonder de ontwikkelingsfocus. Ze gebruikten deze gegevens om een ​​lijst te maken met de 12 meest voorkomende typen programmeurs. Dit helpt bij het beantwoorden van de belangrijkste vragen in de toekomst: op welk gebied werkt de ontwikkelaar actief, hoe werkt hij en wat doet hij precies?

Back-end developers

Back-end-ontwikkelaars, ook wel server-side-ontwikkelaars genoemd, richten zich op de logica van softwaresystemen – dat wil zeggen: wat zorgt ervoor dat het systeem werkt en verbetert de prestaties. Deze hebben doorgaans betrekking op hoe machines op zichzelf functioneren (dwz “computertheorie”), en het ontwerp van systemen die gegevens verwerken en opslaan, waarbij vaak complexe algoritmische berekeningen worden uitgevoerd. Ze zijn het meest voorkomende type ontwikkelaar, gevolgd door full-stack-ontwikkelaars.

Basis IT-professionals zijn meestal bekend met veelgebruikte, veelgebruikte programmeertalen zoals Java, C ++ en in het bijzonder Python, een van de meest gebruikte en ook de meest populaire programmeertalen. Als de specialist bekend is met recentere talen, dan kan dat gevolgen hebben voor het gemiddelde salaris: vloeiendheid in een innovatieve programmeertaal als Go of Rust leidt tot hogere salarissen. Backend-ontwikkelaars verdienen gemiddeld meer geld dan bijvoorbeeld front-end-programmeurs, zelfs met hetzelfde ervaringsniveau.

Front-end developers

Front-end-ontwikkelaars, ook wel client-side-ontwikkelaars genoemd, richten zich op het creëren, onderhouden en verbeteren van de gebruikersinterfaces waarmee de meesten van ons omgaan bij het gebruik van een product of technologie. Ze hebben de neiging om ontwerpen van gebruikersinterfaces intuïtiever te maken en browseroverschrijdende problemen op te lossen.

Frontend-ontwikkelaars zijn bekend met mobiele programmeertalen zoals JavaScript en CSS. Ze zijn ook goed thuis in front-end frameworks zoals React, Angular of jQuery – de laatste verreweg het populairst.

Front-end-ontwikkelaars zijn het op twee na meest voorkomende type ontwikkelaar, met 32,5% van de respondenten uit Duitsland in de enquête. Ze behoren ook tot de minst ervaren mensen, met een gemiddelde wereldwijde achtergrond van minder dan acht jaar werk.

Full-stack developers

Full-stack-ontwikkelaars combineren de vaardigheden en benaderingen van backend- en frontend-ontwikkelaars. Daarom werken ze zowel met de basislogica van het programma als met de gebruikersinterface. Om deze reden zijn ze in staat om de ontwerpen van interne en externe systemen beter op elkaar af te stemmen en het risico op wrijving of conflict tussen deze systemen te verminderen. Omdat hun focusgebied echter groter is, zijn ze soms veelzijdiger. Full-stack programmeurs ontvangen echter elk jaar hogere lonen dan fronten of backs. Bovendien adopteren en gebruiken sommigen Clojure, die verreweg de meest winstgevende programmeertaal is.

Full-stack-ontwikkelaars zijn het meest voorkomende type: ze vormden ongeveer 50% van de respondenten in de enquête.

Desktop developers

Desktopontwikkelaars werken aan software die is ontworpen om op individuele laptops of desktops te draaien. Deze software is ontworpen om te draaien op een besturingssysteem zoals Windows, Apple OSX of Linux. Sommige desktopontwikkelaars werken met slechts één besturingssysteem, andere met meerdere besturingssystemen. Ze hebben een aantal van dezelfde vaardigheden als ontwikkelaars van back-end, maar zijn meestal bekend met het gebruik van SDK’s en grafische bibliotheken zoals XAML, Cocoa of .NET. Ongeveer tien tot vijftien jaar geleden kwamen desktopontwikkelaars vaker voor dan nu. Ze stonden op de vierde plaats in de poll. Ze zijn over het algemeen zeer ervaren en hebben gemiddeld bijna tien jaar ervaring.

Mobiele developers

Terwijl desktopontwikkelaars code schrijven die wordt gebruikt voor laptops en desktops, schrijven ontwikkelaars van mobiele applicaties code voor mobiele besturingssystemen zoals de iPhone en Android. Sommige mobiele ontwikkelaars zijn meestal gespecialiseerde frontends die mobiele technologieën, platforms en softwaretalen gebruiken in plaats van webprogrammeertalen. Andere ontwikkelaars van mobiele apps gebruiken echter zelfstandige apps en systemen, zoals desktopontwikkelaars. Ze werken voornamelijk in iOS-apparaatspecifieke talen (Objective C en Swift) en Android-apparaten (Java / Kotlin), maar kunnen ook werken in C, C ++ en aanverwante technologieën, evenals in andere veelgebruikte programmeertalen. …

Uit het onderzoek bleek dat mobiele ontwikkelaars gemiddeld 55.000 euro per jaar verdienen en tot de minst betaalde behoren (zowel wereldwijd als in Duitsland). Tegelijkertijd zijn zij het minst ervaren, wat een andere factor is in de daling van de lonen. Over het algemeen kan worden gezegd dat de salarissen van mobiele ontwikkelaars doorgaans lager zijn dan die van andere programmeurs met hetzelfde gemiddelde ervaringsniveau.

Grafische programmeurs

Grafische programmeurs werken voornamelijk in de videogame- en special effects-industrie. Ze creëren hun eigen projecten of implementeren anderen, werken aan rendering, arcering en andere visuele effecten, en creëren complexe afbeeldingen in games, films, tv-shows en andere visuele media. Hun vaardigheden zijn meestal extreem specifiek en ze hebben vaak uitgebreide basiskennis van wiskunde en algoritmen, evenals artistieke vaardigheden en talenten. Grafische programmeurs zijn meestal vloeiend in programmeertalen zoals Java, JavaScript en C ++. Degenen die gespecialiseerde talen kennen, zoals Swift en Objective-C (die worden gebruikt om games voor iOS te ontwikkelen), hebben vaak veel vraag. Over het algemeen bevinden grafische programmeurs zich meestal onderaan het salarisbereik. Ze verdienen meestal iets meer dan mobiele ontwikkelaars € 55.000 per jaar, maar ze hebben meestal iets meer ervaring.

Database-ingenieur

Database-engineers (en beheerders) maken en beheren databasesystemen en de systemen en applicaties die worden gebruikt om gegevens uit de databaseopslag op te halen. In sommige functies beheren database-ingenieurs ook datapijplijnen (dat wil zeggen, ze zetten productiegegevens om in analytische payload) en richten zich ook op het optimaliseren van prestaties. Hun vaardigheden omvatten doorgaans SQL-gebaseerde implementaties (zoals MySQL en PostgreSQL) en kunnen ook meer specifieke en moderne NoSQL-databases omvatten (zoals MongoDB en Cassandra). Database-engineers zijn ook vloeiend in programmeertalen, met name Python.

Met een landelijk gemiddelde van 9,5 jaar behoren database-engineers tot de meest ervaren ontwikkelaars. Uit het onderzoek blijkt dat hun salarissen vaak achterblijven bij andere typen ontwikkelaars met gemiddeld minder ervaring, zoals full stack en Data Scientists. Ze worden vergeleken met desktopontwikkelaars die gemiddeld iets meer verdienen, maar wat meer ervaring hebben.

Data scientists

Datawetenschappers gebruiken programmeertools om grote hoeveelheden data om te zetten in bruikbare informatie om conclusies te trekken en informatie te verkrijgen. Ze zijn over het algemeen niet op het gebied van informatica, maar zijn goed thuis in het gebruik van machine learning-talen zoals R, Python en tools zoals Spark om statistische analyses en prognoses uit te voeren. Ze hebben doorgaans een uitgebreide kennis van statistiek en kunnen effectief communiceren met management, verkoop, marketing en andere afdelingen.

Datawetenschappers behoren tot de best betaalde ontwikkelaars als je naar hun gemiddelde ervaring kijkt. Ze staan ​​op de vierde plaats onder de respondenten en behoren tot de best betaalde ontwikkelaars ter wereld. Volgens het onderzoek zijn datawetenschappers met een gemiddelde ervaring van 7,8 jaar niet erg ervaren. Hun gemiddelde salaris is echter hoger dan dat van meer ervaren ontwikkelaars zoals DBA’s en desktopontwikkelaars.

DevOps en Site Reliability Engineers (SRE)

DevOps- en Site Reliability-ingenieurs vereenvoudigen het productieproces van applicaties. Ze zijn specifiek gericht op het schrijven van code die ervoor zorgt dat de applicatie veilig in productie gaat en functioneel en toegankelijk blijft voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Dit omvat veel taken en disciplines, waaronder het maken van processen, het leveren van bronnen en het veerkrachtig maken van de applicatie-infrastructuur tegen mogelijke virussen, databasebeschadiging, fouten en andere potentiële problemen. Ze zijn over het algemeen erg bekend met cloudproviders zoals AWS en Azure, tools voor continue integratie zoals spinnaker en Git-implementaties en logbeheersystemen zoals Splunk.

DevOps / SRE-ontwikkelaars behoren tot de best betaalde ontwikkelaars in de branche. Uit de enquête bleek zelfs dat zij met een gemiddeld wereldwijd salaris van $ 95.000 de best betaalde ontwikkelaars zijn. Ze zijn meestal ook erg ervaren. Een andere reden voor hun hoge salaris is hun keuze uit programmeertalen: Ruby en Go zijn de twee meest waardevolle talen op het gebied van salaris.

Quality Assurance / Control (QA) specialisten

Quality Assurance Professionals (ook wel QA’s genoemd) zorgen ervoor dat de applicatie werkt zoals verwacht. QA-technici zorgen er speciaal voor dat code die door andere ontwikkelaars is geschreven, de betreffende toepassing niet beschadigt. Traditioneel hebben QA-ingenieurs codes handmatig getest met behulp van software om te zien of er iets mis is gegaan. Hoewel veel QA-ingenieurs dit nog steeds als een onderdeel van het proces beschouwen, kunnen ze ook geautomatiseerde tests programmeren die gebruik simuleren en controleren op fouten. Dit kunnen unit-tests of integratietests zijn.

Terwijl ze werken aan code die is geschreven door andere ontwikkelaars, spreken QA-ingenieurs verschillende programmeertalen. Deze omvatten de meest voorkomende testautomatiseringstalen (Java en Python), evenals andere talen zoals Ruby. Ze behoren gemiddeld tot de minst ervaren ontwikkelaars. Hoewel hun salaris aan de onderkant van het spectrum ligt, is hun salaris gemiddeld hoger dan bij andere ontwikkelaars met meer ervaring. Uit onderzoek blijkt dat ze qua jarenlange ervaring en salarisniveaus ongeveer gelijk zijn aan front-end developers.

Ontwikkelaars van Customer Relationship Management (CRM)

Ontwikkelaars op het gebied van klantrelatiebeheer bevinden zich op de grens tussen computergebruik en verkoop. Ze richten zich op het maken, aanpassen en implementeren van bedrijfssoftware (software die klant- en bedrijfsinformatie opslaat). Bedrijfssoftware valt doorgaans in een van de drie categorieën: klantrelatiebeheersystemen (zoals Salesforce), enterprise resource planning-systemen (zoals SAP) en documentarchiveringssystemen (zoals Sharepoint). Ontwikkelaars op het gebied van klantrelatiebeheer kunnen een cruciale rol spelen bij het verhogen van de verkoop en klanttevredenheid door codes te schrijven om verkoop- en productprocessen te verbeteren.

Ingebouwde ontwikkelaars

Embedded-ontwikkelaars verschillen van alle andere typen programmeurs die in deze lijst worden genoemd doordat ze niet met software werken, maar met hardware. Dit betekent dat in plaats van codes te schrijven voor systemen, programma’s en applicaties die op een machine draaien, ze op het eigenlijke hardwaresysteem zelf draaien. Firmware-ontwikkelaars programmeren het gedrag van microcontrollerchips, firmware en andere apparaten, soms zelfs kaal (systemen zonder besturingssysteem) tussen hardware en code. Ze werken meestal in C / C ++, hebben veel technische kennis en er wordt steeds meer vraag naar, aangezien steeds meer dingen die we in het dagelijks leven gebruiken (bijvoorbeeld apparaten en voertuigen) microprocessors en andere microschakelingen met ingebouwde logica vereisen …

Hier zijn alle 12 soorten ontwikkelaars die elke IT-recruiter in zijn werk zou moeten kennen. We hopen dat de selectie van IT-personeel voor u wat gemakkelijker wordt.

seekers kickstart

https://www.globalrecruitment.info/