Beeldrijk Assen
Image default
Banen en opleidingen

Wat is civiele techniek en wat voor banen zijn hierin te vinden?

Wil je graag een baan waar je dagelijks iets anders te doen hebt? Dan is civiele techniek echt iets voor jou. Je werkt in deze sector vaak aan unieke projecten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden als je kiest voor civiele techniek. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als stratenmaker, grondwerker of civieltechnisch ingenieur. Benieuwd wat civiele techniek allemaal inhoudt? Lees dan snel verder!

Wat is civiele techniek?

Civiele techniek is een term die gebruikt wordt voor alle werkzaamheden die te maken hebben met het aanleggen of onderhouden van de fysieke infrastructuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wegen, bruggen en tunnels. Maar ook waterwerken, riolering, kabels en leidingen vallen onder civiele techniek. Kortom: civiele techniek is overal om je heen!

Banen en werkzaamheden

civieltechnisch ingenieurs zijn de bedenkers achter de civiele projecten. Zij maken ontwerpen en berekeningen en zorgen ervoor dat alles volgens plan verloopt. Daarnaast geven civieltechnisch ingenieurs ook leiding aan het uitvoerende personeel.

Als stratenmaker ben je dagelijks bezig met het aanleggen van nieuwe wegen of het onderhoud van bestaande wegen. Dit werk is fysiek intensief, maar je komt wel elke dag op een andere plek terecht.

Grondwerkers zijn verantwoordelijk voor het aanleggen van de fundering onder gebouwen en infrastructuur. Zij zorgen ervoor dat alles stevig staat voordat de civieltechnisch ingenieurs hun werk kunnen doen.

Civiele techniek is dus echt een sector met veel mogelijkheden. Er zijn veel verschillende banen die je kunt uitvoeren en je komt dagelijks op een andere plek terecht. Kortom, civiele techniek is uniek en zeker een sector waar je eens over na moet denken!

Hoe vindt ik een baan in de civiele techniek?

Bekijk eens de vacature civiele techniek op de website van Maters en De Koning. Zij zijn momenteel op zoek naar nieuwe medewerkers met verschillende functies. Het bedrijf bestaat al ruim 60 jaar en heeft veel ervaring op dit gebied. Er zijn twee vestigingen waarvan er eentje in Rotterdam is en de ander in Roosendaal.