Beeldrijk Assen
Image default
Banen en opleidingen

De complete gids voor acrylnagels 

Ben je op zoek naar een manier om wat glamour en flair aan je nagels toe te voegen? Acrylnagels zijn de perfecte manier om een statement te maken en er toch verzorgd uit te zien. Met de gemakkelijke toepassing, betaalbaarheid en vrijwel geen droogtijd, is het geen wonder waarom ze zo populair zijn. Nog niet overtuigd? In deze gids leggen we alles uit wat je moet weten over acrylnagels – wat zijn acrylnagels? Hoe je ze correct aanbrengt, welke producten het beste werken, waar je ze professioneel kunt laten doen, plus alle tips en trucs voor het behoud van gezonde, langhoudende nagels! Lees verder voor de ultieme gids over acrylnagels.

Wat zijn acrylnagels en hoe worden ze gemaakt?

Acrylnagels zijn een soort nagelverbetering die gemaakt wordt tijdens een professionele manicure. Ze worden gemaakt met behulp van een combinatie van acrylpolymeer en monomeervloeistof. Een acrylnageltechnicus begint met het voorbereiden van de natuurlijke nagels en brengt vervolgens een penseel of een voorgemengd polymeer aan op de natuurlijke nagel. Nadat de eerste vorm is gevormd, worden meer lagen acryl toegevoegd totdat de gewenste look en lengte is bereikt. Bij de laatste stap kan gekleurd poeder of nagellak worden gebruikt voor het ontwerp, dat zo eenvoudig kan zijn als French tips of zo ingewikkeld als 3D-kunst. Acrylnagels zijn sterk, maar moeten regelmatig worden bijgevuld om hun vorm en glans te behouden.

acrylnagels

Hoe kiest u de juiste kleur en stijl voor uw nagels?

Het kiezen van de perfecte kleur en stijl voor je nagels kan moeilijk zijn, maar ook heel leuk. Bij het kiezen van de kleur is het belangrijk om na te denken over de textuur, de tint en de gelegenheden waarvoor je de nagelkleur gaat gebruiken. Als je op zoek bent naar een gedurfde en glamoureuze look voor een avondje uit, zou je kunnen kiezen voor felle roodtinten of vampy tinten zoals donkerpaars en blauw. Voor meer casual evenementen zoals boodschappen doen of afspreken met vrienden werken pastelkleuren meestal beter. Wat de stijl betreft, zijn er eindeloze mogelijkheden om uit te kiezen! Van flirterige French tips tot overdreven puntige nagels en overal daartussenin, je kunt veel keuzes maken die passen bij jouw esthetiek. Met zoveel mogelijke combinaties van kleur en vorm is experimenteren soms de beste manier om te ontdekken welke je aanspreken.

Hoe acrylnagels verwijderen zonder je eigen nagels te beschadigen

Het verwijderen van acrylnagels is een vervelende taak, maar met de juiste stappen kan het snel en gemakkelijk worden gedaan zonder uw eigen nagels te beschadigen. Het eerste wat je moet doen is je vingers in warm water dompelen en voorzichtig alle oppervlaktelagen of glitters van de acrylnagels afwrijven. Gebruik daarna een houten of nagelriemduwer om de randen van elke nagel voorzichtig aan één kant op te tillen tot ze loskomen en klaar zijn om te worden verwijderd. Knip ten slotte de resterende acryl af met een kleine tondeuse, gebruik dan een vijl om je eigen nagels vorm te geven indien nodig en werk af met nagelolie om eventueel verloren vocht aan te vullen. Met deze eenvoudige stappen is het verwijderen van acrylnagels pijnloos en eenvoudig! 

 

De voordelen van acrylnagels en hoe ze te onderhouden

Acrylnagels geven een extra flair en mooie look die weken kan duren als ze goed worden onderhouden. Met de juiste routine breken ze veel minder vaak dan hun gel tegenhangers. Bijvoorbeeld, door een paar druppels olie elke dag op uw nagelriemen en rond de randen van uw nagels te smeren helpt u ze om ze er langer geweldig uit te laten zien. Naast deze dagelijkse gewoonte moet u uw nagels 2 tot 3 keer per week polijsten met een vijl voordat u een nagelversterkende of verzorgende olie aanbrengt. Met deze tips heb je de hele week prachtige nagels! 

Bronvermelding: polygelshop.nl