Beeldrijk Assen
Image default
Bedrijven

Waarom laat u het best de aslast van uw vrachtwagen berekenen?

Een vrachtwagen mag slechts een bepaalde aslast hebben. Indien het maximale toegelaten gewicht wordt overschreden, kan dit verregaande gevolgen hebben. Door het gewicht kan de as breken, waardoor de vrachtwagen beschadigd wordt. Dat is niet alles. Wanneer de as het begeeft terwijl het voertuig op de baan is, kan deze beginnen te slingeren en zo een gevaarlijke situatie creëren. Om deze redenen is het zeer belangrijk om steeds uw aslast te berekenen.

Een weegsysteem op maat van uw voertuig

De aslast berekenen gebeurt met behulp van een weegsysteem. Als transportbedrijf is een dergelijk toestel onmisbaar, en een must-have om over te beschikken. MD Techniek nabij Roosendaal, gelegen in Nederland, is specialist in het produceren en leveren van op maat gemaakte aslast weegsystemen. Zo heeft u steeds de juiste apparatuur ter beschikking, en kunt u snel op eigen domein berekenen hoeveel de aslast mag bedragen én controleren of de vrachtwagen aan het correcte gewicht voldoet. Naast op maat gemaakte uitvoeringen kunt u bij dit bedrijf ook terecht voor standaard weegsystemen, zoals het aslast weegsysteem M15A. Deze wielas/aslastmeter is draagbaar en bijzonder eenvoudig in gebruik. Het toestel beschikt over een ingebouwde printer, waardoor u snel en nauwkeurig de aslast van de vrachtwagen kunt berekenen. Zo stuurt u uw chauffeurs nooit de baan op met een overbeladen wagen, waardoor ze veiliger de weg op kunnen.

Ga veilig op weg en bescherm uzelf en uw omgeving

Naast weegsystemen voor vrachtwagens, kunt u bij MD Techniek ook terecht voor een weegsysteem voor een shovel of wiellader. Deze hebben een zeer hoge nauwkeurigheid en zijn eenvoudig in gebruik. Ook hier maken ze graag een systeem op maat van uw voertuig. Voor shovels werken ze met het merk Tamtron, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit. Neem een kijkje op hun website en ontdek alle mogelijkheden. Neem geen risico en zorg ervoor dat uw machines nooit te zwaar geladen zijn dankzij de weegsystemen van deze specialist.

https://mdtechniek.nl