Beeldrijk Assen
Image default
Bedrijven

Stukadoor voor jouw gemak

Als jij in de regio van Alphen aan de Rijn woont dan is stukadoor Alphen aan de Rijn echt iets voor jou! Een stukadoor in het algemeen voorziet jou van veel gemakken! Goed stucwerk begint bij het weten wie je moet inhuren en bij goede materialen om goed te kunnen stucen! Het is belangrijk om techniek beheersing te hebben wanneer je als stukadoor aan de slag gaat. Uiteraard gaat techniek beheersing gepaard met tijd, maar over het algemeen zijn stukadoors intensief bezig, waardoor zij snel de technieken van stucen kunnen beheersen. Je kan dus ervan uitgaan dat stucen erg vakkundig is.

Soorten werk

Er zijn verschillende soorten methodes van stucen. Een aantal methodes van stucen zijn bijvoorbeeld; spuitwerk, pleister- en gladpleisterwerk, stucmarmer en spachtelputz. Dit zijn vier welbekende vormen van stucen. Bij spuitwerk gaat het erom dat er latex wordt aangebracht wat resulteert in een egale wandafwerking. Bij pleisterwerk gaat het vooral om dat dat de benaming is voor glad stucwerk.  Als je op zoek bent naar stucmarmer moet je vooral denken aan dat je muur wordt afgewerkt met marmer, terwijl bij spachtelputz je vooral moet denken aan een muurafwerking van kunststof met toegevoegde korreltjes die een extra look geven. 

 

Smaken verschillen

Welke van de vier vormen je kiest ligt volledig aan jezelf en aan wat jouw misschien huisgenoot of partner mooi vindt. Het is belangrijk om iets te kiezen dat aansluit op jouw stijl. Het meest gekozen stucwerk is spachtelputz, dit komt niet omdat het het meest goedkoop is, want dat is het zeker niet, maar omdat het een mooie look geeft volgens veel mensen. Het geeft een fraai en modern design aan huizen, omdat het een soort korrelstructuur geeft. Wat jouw voorkeur dus heeft ligt volledig aan jezelf en je moet zelf goed kijken wat voor soort stucwerk jouw oog aantrekt.

 

Gerelateerde artikelen

Waar komen tweedehands auto-onderdelen vandaan?

Claimen van letsel Zoetermeer

Roestvrijstaal polijsten