Beeldrijk Assen
Image default
Industrie

Laat uw vormen forceren door de ervaren specialist

Een vorm forceren is een manier van materiaalbewerking die goedkoper is dan dieptrekken. Daarom zijn er veel bedrijven en andere opdrachtgevers die daarvoor kiezen. Forceren kan worden toegepast op verschillende materialen. Aluminium is het bekendst, maar forceertechniek wordt ook gebruikt voor onder andere zink, koper, staal, tin en roestvrijstaal. Voor al deze materialen kan met speciale apparatuur een gewenste vorm worden gecreëerd. Forceren is een manier van bewerking die voor tientallen werkprocessen kan worden gebruikt, zoals het maken van eind- en halffabricaten.

Forceren is een techniek voor specialisten

Forceren klinkt misschien heel eenvoudig, maar dat is het niet. Het is een werkproces dat expertise vereist. Voordat er kan worden begonnen, moet er een mal worden gemaakt. Hier wordt het materiaal omheen gevouwen. Dit gebeurt zonder dat het wordt verwarmd. Daardoor kan forceren ook worden toegepast op materialen die niet tegen verhitting kunnen. Er wordt met grote precisie gewerkt, tot op de millimeter nauwkeurig. Er kunnen grote platen worden bewerkt, maar ook kleinere materialen en bijzondere vormen.

Wie kan mijn opdracht voor forceertechniek uitvoeren?

Bent u op zoek naar een specialist in de regio Amsterdam die kan forceren? Neem dan contact op met Reijgers & Schallies, dé forceerspecialist in Amsterdam. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring. Niet alleen met forceren, maar onder andere ook met vloeidraaien en het bewerken van pijpen, buizen, platen en profielen. Meer informatie over de diensten van dit bedrijf kunt u vinden op de website. Hier staan ook de contactgegevens voor het aanvragen van een offerte of als u eerst nog nadere informatie wilt. Wanneer u besluit een opdracht te gunnen, dan gaan de technici zo snel mogelijk aan de slag om deze uit te voeren. Uiteraard gebeurt dit in goed overleg met u als opdrachtgever. Wilt u een indruk krijgen van de mogelijkheden voor handmatig en geautomatiseerd forceren? Bekijk dan de video op de website.