Beeldrijk Assen
Image default
Woningen

Goedkope ramen

 

Installatie van kunststof ramen.

De installatie van kunststof ramen wordt uitgevoerd door specialisten: vanaf zorgvuldige metingen tot en met de levering van het object aan de klant.

Wat is de hoogwaardige installatie die elk raambedrijf belooft in advertenties? Hoe wordt het uitgevoerd?

Het is belangrijk om te voldoen aan de nodige interne indicatoren in de kamer:

temperatuurregime (evalueer hoe goed en stabiel de verwarming in de winter werkt),
vochtigheid (tonnen linnen mogen niet de klok rond in de kamer worden gedroogd),
ventilatie (de kamer wordt regelmatig geventileerd, de afzuigkap werkt correct).

Algemene vereisten
Een competente en hoogwaardige installatie van een raam wordt beperkt tot de installatie en bevestiging op een niveau in de voorbereide opening en de uitvoering van een montagenaad rond de omtrek.

Een constructievoeg is een combinatie van verschillende isolatiematerialen die samenwerken. Het is noodzakelijk om de ruimte tussen het raamkozijn en de opening op te vullen.

Bestaat meestal uit drie lagen:

Extern (dampdoorlatend) – beschermt de naad tegen atmosferische invloeden (regen, sneeuw, wind, ultraviolette straling) en verwijdert capillair vocht van de hoofdlaag.
Hoofd (centraal) – biedt betrouwbare warmte- en geluidsisolatie.
Intern (dampscherm) – beschermt de naad tegen vocht in de kamer.
Voor extra bescherming van de isolatielaag tegen het technologische vocht van de buitenmuren (metselwerk, monolithisch beton), wordt vaak een extra, vierde water- en dampschermlaag aangebracht tussen de middelste laag van de voeg en het oppervlak van de opening.

Eisen aan de materialen van de montagenaad
De vervorming van het blok als gevolg van het temperatuurverschil moet worden waargenomen door een willekeurige laag van de montagenaad of door het voegwerk van twee of drie lagen. Maar alleen hoogwaardige materialen kunnen dergelijke functies bieden.

De materialen van de montagenaden moeten:

voldoen aan de eisen van normen (houdbaarheid, levering, etc.);
een sanitaire en epidemiologische conclusie hebben in overeenstemming met de wetgeving van de staat;
een werktemperatuur hebben van gebruik in het bereik van -10 ° С tot + 40 ° С;
compatibel zijn met elkaar, de materialen van de muuropening, raamkozijn en bevestigingsmiddelen;
voorkom ophoping van vocht in de montagenaad en warmte-isolerende laag tijdens het bedrijfsjaar.
De volgorde van werken.
Voor een juiste installatie raden we aan de volgende werkvolgorde in acht te nemen:

Opening voorbereiding.
We verwijderen stof- en mortelstromen uit de opening. Defecte plaatsen zijn stopverf met een waterdichte verbinding. Spanen en beschadigingen tot 10 mm hoogte en diepte zijn toegestaan.
We vullen de holtes in de hellingen van de muuropeningen met inzetstukken van hardschuimisolatie of een speciaal gipsmengsel (vergeet niet om ze na het gebruik van minerale wol te beschermen tegen vocht). Bij het installeren van een raamblok in kwartopeningen, moet de aanbevolen aanpak voor een kwart van de raamblokkast minimaal 10 mm zijn.
Voordat we isolatiemateriaal aanbrengen, reinigen we de raamopening van stof, vuil en olievlekken. In winterse omstandigheden – van sneeuw, ijs, vorst (met verwarming en drogen van het oppervlak).
Indien correct geïnstalleerd, zal de metaal-plastic structuur meer dan een decennium meegaan.
Met een correct geïnstalleerde installatie gaat de metaal-plastic structuur meer dan een decennium mee.
We installeren het raam in de opening.
We bevestigen het op speciale pads (plastic of hout). Het aantal en de locatie van de steunkussens zijn aangegeven in de technische documentatie.
We bevestigen het raam in de opening op kozijnpluggen of gebruiken ankerplaten met een bepaalde stap.

Voor de buitenlaag worden PSUL (voorgecomprimeerde afdichtingstapes), dampdoorlatende kitten of pleisters gebruikt.

In de meeste gevallen wordt de tape gebruikt voor een opening met een buitenste kwartier: voordat het raam wordt geïnstalleerd, wordt het langs de randen aan de zijkant en bovenkant van het raamkozijn van buitenaf verlijmd. Bij het bevestigen van het raam in de opening worden ze bijna dicht tegen het buitenste kwartier gedrukt. Uitlopend neemt de tape de ruimte tussen het frame en de opening in beslag.
Dampdoorlatende kit (de meest voorkomende STIZ-A) – in openingen bZonder kwartje, als de schuimnaad van buitenaf volledig zichtbaar is. Het raam zit vast in de opening, geschuimd. Nadat het schuim is opgedroogd, wordt het bijgesneden en behandeld met een kit met een borstel of spatel.
Het is handig om gips voor buitengebruik in elke opening te gebruiken. Het is erg belangrijk dat het dampdoorlatend is!
De hoofdlaag (middenlaag) is overal gemaakt van polyurethaanschuim. Het is belangrijk dat installateurs professioneel schuim en een schuimpistool gebruiken. Neem de aanbevolen montageruimte in acht.

Als de opening groter is dan nodig, wordt deze in lagen aangebracht, met tussenpozen om te drogen.
Als de opening groter is dan nodig, wordt deze in lagen aangebracht, met tussenpozen om te drogen.

Het vullen van de installatiekloof met warmte-isolerende materialen moet in doorsnede continu zijn, zonder holtes, kieren, scheuren en overlopen. Delaminatie door spleten, spleten en holtes groter dan 6 mm is niet toegestaan.

De binnenste laag is gemaakt van zelfklevende tapes met dampremmende laag of elastische kit. De laag moet continu zijn, zonder gaten.

De tape wordt aan de ene kant op het raam gelijmd voordat het schuimt, en aan de andere kant op het oppervlak van de opening, waardoor het gedroogde schuim wordt bedekt. Meest gebruikte banden “Robiband”, Bauset.
Het afdichtmiddel wordt op het schuim aangebracht nadat het is opgedroogd. De meest voorkomende is STIZ B.
Opgemerkt moet worden dat de binnenste laag niet altijd nodig is. Bijvoorbeeld bij het afwerken van een opening met een kunststof vensterbank en kunststof hellingen met plamuurnaden met vloeibaar plastic. Bij het bepleisteren van interne hellingen kunt u niet zonder (aangezien dit een nat proces is).

Installatie van accessoires
Voor de laatste afwerking van de opening na het installeren van het raam, worden er een eb van buitenaf, een vensterbank van binnenuit en interne hellingen rond de omtrek toegevoegd.

Ebb (geverfd metaal) beschermt tegen vocht (regen en sneeuw) onder het raam. Het is met schroeven aan een subframe bevestigd, een speciaal steunprofiel onder het raam, dat er noodzakelijkerwijs bij hoort. Het eb moet duidelijk langs de breedte van de opening worden gesneden, zodat er geen openingen aan de zijkanten zijn waarin vocht kan binnendringen. Het moet minimaal 20-30 mm uitsteken vanaf de buitenrand van de muur. Dat de regen niet “trommelt” op het getij, de ruimte eronder wordt geschuimd of er wordt een geluiddichte tape op de achterkant gelijmd.
De vensterbank wordt op de maat van de opening gesneden, in een brancard onder het raam gestoken, op een niveau op houten of plastic voeringen geplaatst, de ruimte eronder wordt geschuimd of gelegd met een isolatielaag. Vensterbanken zijn van verschillende typen: standaard, acryl (danke, kristalliet), hout, steen en andere.
Hellingen zijn kwetsbaar voor extreme temperaturen en condensatie, zelfs als het raam correct is geïnstalleerd. Daarom raden we aan om ten eerste waterdichte materialen te gebruiken bij het afwerken van hellingen en ten tweede om de opening te isoleren op een afstand van 150-200 mm van het kozijn. Er zijn verschillende manieren om de hellingen te versieren:
Gips. Na het plaatsen van het raam en de dorpel worden de zij- en bovenste hellingen gepleisterd en stopverf tot een vlak oppervlak is verkregen. Daarna kun je ze schilderen.
Vochtwerende gipsplaat. Vellen worden op de maat van de opening gesneden, volgens het niveau ingesteld en op schuim, schroeven, pluggen of constructielijm bevestigd. De voegen zijn stopverf, het oppervlak is geverfd of er is behang op gelijmd.
Plastic. Hellingen zijn gesneden en vlak. Kunststof panelen worden meestal met behulp van een U-vormig geleideprofiel aan het frame bevestigd, aan de opening – met montageschuim. De verbindingen zijn bekleed met vloeibaar plastic. Er zijn verschillende opties: sandwichpanelen, met een gekrulde platband en andere.
Venster aanpassen (vleugels openen)
Dit is een belangrijk installatiepunt. De deuren mogen bij het sluiten het frame niet raken, de armaturen moeten werken zonder externe geluiden, piepen, de hendel moet soepel draaien, zonder klikken. Alle openingsmodi moeten werken: draaien, kantelen, microventilatie.

De klemming van de vleugel aan het frame wordt gecontroleerd: als het afdichtrubber niet strak genoeg wordt aangedrukt, wordt de klem vergroot; als het tegendeel is – verzwakken.

Controleer bij het installeren van constructies door werknemers de uitvoering van alle punten van het plan.

Goedkope ramen

Goedkope Deuren Met Glas

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0060-schuifraam-prijs.html