Beeldrijk Assen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Controle over applicaties met een integratieplatform

Een andere term voor integratieplatform is API platform. Dit is wat uw bedrijf nodig heeft om future proof te worden. Waarom? Met een API platform vereenvoudigt u automatisch het digitale landschap van uw applicaties. U kent het vast wel: u rolt heel voorzichtig een snoertje op en de volgende keer dat u hem uitrolt, zit hij toch ineens hopeloos in de knoop. Hetzelfde geldt voor uw datalandschap: hoe zorgvuldig u ook met het beheer van uw apps omspringt, vroeg of laat raakt alles in de knoop. Het zit, zogezegd, in de ‘aard van het beestje’ om in de knoop te raken. Een API platform voorkomt dat apps onderling in de knoop raken. U kunt het integratieplatform zien als een verkeersleider die al het appverkeer in goede banen leidt als de stoplichten plotseling niet meer werken. Zo’n systeem is voor elk bedrijf essentieel.

Verklein de kans op fouten

Een API platform van een gerenommeerd bedrijf als Datacon verkleint de kans op fouten in het systeem aanzienlijk. Ook wordt uitval onwaarschijnlijk. Het systeem integratieplatform heeft ook wel de naam ‘iPaaS’. iPaaS heeft tot doel controle terug te brengen door apps met behulp van standaardconnecties te laten integreren. Het aantal connecties wordt zo ver mogelijk teruggebracht, bijvoorbeeld van ruim 70 naar slechts 9. Hierdoor wordt data niet alleen sneller verstuurd en gedeeld, het verkleint ook de kans dat er ergens een fout ontstaat. Mocht er toch een fout ontstaan, dan is deze een stuk makkelijker op te sporen en te verhelpen.

Implementeer een universele API laag

Doel van de installatie is het aanbrengen van een zogenaamde ‘API laag’. De beschermende laag zorgt ervoor dat uw data beter wordt geïntegreerd. U kunt uw data beschikbaar stellen aan derde partijen. Dit wordt ‘API monetizing’ genoemd. Een voorbeeld is het aanbieden van API service levels via uw API platform of integratieplatform. U laat iedere gebruiker hierbij kosten betalen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Datacon en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen!