Beeldrijk Assen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bulk handling van grondstoffen op een efficiënte manier

Als producent van grondstoffen denkt u natuurlijk ook na over transport: transport naar uw afnemers of transport naar uw fabriek waar het eindproduct wordt gemaakt. In dat geval krijgt u te maken met bulk handling. Grondstoffen zoals poeder, korrels of vloeistoffen moeten op een efficiënte manier worden getransporteerd. Dat begint met het afvullen van zakken of balen. Maar ook vloeistoffen moeten lekvrij worden vervoerd in bijvoorbeeld vaten of tonnen. Door gebruik te maken van geavanceerde systemen kunt u dit proces volledig geautomatiseerd laten verlopen.

Oplossingen voor bulk handling die op maat gemaakt zijn

Bij bulk handling zijn oplossingen op maat heel gangbaar. De machines die het werk doen, moeten immers overweg kunnen met de verpakkingsmaterialen van de klant. Dit kunnen zakken zijn, maar ook balen of vaten. Dit hangt onder andere af van het soort materiaal dat wordt verpakt. Daarbij moet de hoeveelheid precies worden afgewogen zodat de klant krijgt wat hij heeft besteld. Ook kan het gewicht van belang zijn bij het vervoer. De machine moet dus weten hoeveel er moet worden gestort in een zak of vat. Daarbij moet er ook zo min mogelijk verloren gaan, dit is immers verlies voor de producent. Kies dus altijd voor een oplossing die zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen.

Wilt u meer weten over goede bulk handling?

Bent u al langer op zoek naar een goede of betere manier van bulk handling? Neem dan eens contact op met Entecon in Soest. Zij weten als geen ander hoe dit het best kan worden aangepakt in uw specifieke situatie. De oplossing die wordt ontwikkeld, is volledig afgestemd op uw wensen en uw productieproces. U ontvangt uiteraard een offerte op maat. Na plaatsing van het systeem kunt u rekenen op uitstekende service en onderhoud. Voor meer informatie kunt u het contactformulier op de website invullen. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen om uw vraag te beantwoorden.