Beeldrijk Assen
Image default
Aanbiedingen

Wat jij moet doen als jouw Dyson stofzuiger stuk is

Dyson stofzuigers staan normaal gesproken bekend om hun uitstekende kwaliteit. Toch kan het voorkomen dat jouw Dyson stofzuiger er een keer mee ophoudt. In dat geval is het belangrijk om niet in paniek te raken: vaak kun je de Dysons stofzuiger eenvoudig zelf repareren. In deze blog vertellen wij stap voor stap wat je precies moet doen zodra jouw Dyson ermee op houdt.

Check de garantie

Deze stap wordt helaas nog vaak vergeten, maar controleer altijd de garantie van jouw product. Mocht er onverhoopt toch iets kapot zijn of niet goed meer werken dan zoekt Dyson naar een passende oplossing. Valt jouw apparaat nog binnen de garantieperiode? Dan is het belangrijk dat je er niet zelf mee gaat repareren. In dat geval vergoedt Dyson namelijk niet meer jouw apparaat. Het kan dan namelijk zijn dat jouw garantievoorwaarden niet meer gelden. Mocht het een defect zijn vanwege een productiefout, dan vergoedt Dyson de kosten. 

Bepaal de oorzaak van het defect

Valt jouw Dyson buiten de garantieperiode? Dan kan je zelf kijken wat er mis is. Veel Dyson onderdelen zijn gemakkelijk te bestellen en zelf te monteren. De eerste stap is kijken waar het probleem zich bevindt. Is het snoer bijvoorbeeld beschadigt, of blijft de aan-uitknop haken?  Is dit niet het geval, maar merk je toch dat de stofzuiger niet aan wil? Dan kan het probleem ook bij de motor liggen.

Wil jouw Dyson wel aan, maar merk je dat de zuigkracht minder is? Probeer dan eens om de stofzuigerbuis grondig te reinigen. Als je dit hebt gedaan, en het probleem doet zich nog steeds voor kan het zijn dat je nieuwe filter moet bestellen. Dit kan gelukkig heel simpel op Fixpart.nl. Voor alle Dyson apparaten zijn er verschillende onderdelen te koop. Vaak kun je in een mum van tijd ervoor zorgen dat jouw Dyson weer optimaal werkt. Let er wel op dat je goed kijkt naar welk model Dyson je hebt, het zou namelijk zonde zijn als je iets besteld voor een ander soort Dyson stofzuiger.