Beeldrijk Assen
Image default
Gezondheid

Rusland registreert als eerste ter wereld een vaccin tegen het coronavirus

De massaproductie van het vaccin zal in de nabije toekomst beginnen, verwacht de president van de Russische Federatie Vladimir Poetin

OVER DIT ONDERWERP
De eerste ter wereld. Wat is er bekend over het Russische vaccin tegen coronavirus
“Voor zover ik weet is er vanmorgen voor het eerst ter wereld een vaccin tegen een nieuwe coronavirusinfectie geregistreerd”, aldus de president.

Poetin vroeg het hoofd van het ministerie van Volksgezondheid Mikhail Murashko om hier gedetailleerd over te informeren. “Ik weet dat het behoorlijk efficiënt werkt, een stabiele immuniteit vormt en, ik herhaal, alle noodzakelijke controles heeft doorstaan”, voegde de Russische leider eraan toe.

Eerder zei Murashko dat klinische proeven met een vaccin ontwikkeld door het National Research Center (SIC) for Epidemiology and Microbiology genoemd naar N.F. Gamaleya van het ministerie van Volksgezondheid van de Russische Federatie, eindigde.

De massaproductie van het in Rusland geregistreerde coronavirusvaccin zou in de nabije toekomst moeten beginnen, terwijl vaccinatie vrijwillig zal zijn, zei de president van de Russische Federatie. “Ik hoop dat we in de nabije toekomst met massaproductie kunnen beginnen – dit is wat belangrijk is – massaproductie van dit “, zei het staatshoofd. Volgens hem is dit nodig zodat iedereen zo’n inenting kan krijgen. Tegelijkertijd benadrukte Poetin dat “dit natuurlijk uitsluitend vrijwillig moet gebeuren”.

“Ik weet dat het werk aan dit soort vaccins in Rusland doorgaat in andere instellingen, ik wens alle specialisten succes, we moeten degenen die deze eerste stap hebben gezet, dankbaar zijn”, zei Poetin, die het erg belangrijk noemde voor zowel Rusland als over de hele wereld.

OVER DIT ONDERWERP
Alles over het coronavirus: een selectie van relevante materialen
“Het belangrijkste is natuurlijk dat we in de toekomst de onvoorwaardelijke veiligheid van het gebruik van dit vaccin en de doeltreffendheid ervan kunnen garanderen. Ik hoop dat het zo zal zijn”, vervolgde het staatshoofd. De president feliciteerde iedereen die aan het  werkte. Hij sprak ook zijn dank uit aan de Russische premier Mikhail Mishustin, minister van Volksgezondheid Michail Murashko en nam nota van de bijdrage van vicepremier Tatyana Golikova. ‘Dit is een succes, ik feliciteer u nogmaals’, sprak het staatshoofd tot de kabinetsleden.

Poetin vroeg de minister of soortgelijke vaccins ergens anders ter wereld zijn geregistreerd. Murashko antwoordde dat er ontwikkelingen gaande zijn in China en in een aantal andere landen, “maar er zijn nog steeds klinische studies aan de gang.” “In feite is het kentekenbewijs in volledig formaat het eerste dat in Rusland wordt afgegeven”, zei het hoofd van het ministerie van Volksgezondheid.

“Ik hoop dat onze collega’s in het buitenland ook vooruitgang zullen boeken, en dat er veel producten op de wereldmarkt zullen verschijnen voor  en vaccins die kunnen worden gebruikt”, zei Putin.

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/het-eerste-vaccin-tegen-coronavirus-ter.html