Beeldrijk Assen
Image default
Aanbiedingen

Hoe houten tuinmeubelen goed op te bergen in de winter

Als je loungeset hout hebt, weet je hoe mooi ze kunnen zijn. Maar in de winter kan die schoonheid snel omslaan in een ramp als je niet de juiste stappen neemt om je meubels schoon te maken en op te bergen. Met een beetje ellebogenvet en wat zorgvuldige planning kun je je houten tuinmeubelen er echter de hele winter geweldig uit laten zien. Dit is wat je moet doen.

Stap 1: Maak je meubels schoon voordat je ze opbergt

Voordat je je meubels voor de winter opbergt, is het belangrijk dat je ze een goede schoonmaakbeurt geeft. Zo verwijder je vuil, vuil en pollen die het hout na verloop van tijd kunnen beschadigen. Om je meubels schoon te maken meng je gelijke delen azijn en water in een emmer en gebruik je een zachte doek om elk meubelstuk af te nemen. Als je klaar bent, laat je de meubels volledig aan de lucht drogen in de zon.

Stap 2: Kies de juiste opbergoplossing

Als je meubels schoon zijn, is het tijd om een opbergoplossing te kiezen. Als je een garage of schuur hebt, is dit een geweldige optie omdat het je meubels beschermt tegen de elementen. Als je geen van deze opties hebt, overweeg dan je meubels te bedekken met een zeil of ze binnen op te slaan. Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je meubels helemaal droog zijn voordat je ze opbergt.

Stap 3: Controleer je meubels regelmatig tijdens de winter 

Het is belangrijk om je opgeslagen meubels gedurende de winter regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze nog in goede staat zijn. Als je tekenen van schade opmerkt, zoals barsten of splijten, onderneem dan onmiddellijk actie om verdere schade te voorkomen. Met een beetje zorg gaan je houten tuinmeubelen nog jaren mee.

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/l