Beeldrijk Assen
Image default
Aanbiedingen

Informatie over hardhouten vloeren

Je bent je huis aan het opknappen en ziet dat de vloer toe is aan vervanging. Een goede optie voor jou is een houten vloer. Deze vloeren hebben een elegante en mooie uitstraling en zijn de perfecte aanvulling op het interieurontwerp van jouw huis! Houten vloeren zijn erg sterk en zijn bestendig tegen morsen, krassen en hardnekkige vlekken. Er zijn verschillende soorten hout waar een vloer van gemaakt kan worden, bijvoorbeeld esdoorn en eik. Elk type hout heeft een andere sterkte en hardheid, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

 

Samengestelde hardhouten vloer

Samengestelde hardhouten vloeren zijn één van de 3 verschillende vloersoorten die door vloerspecialisten tegenwoordig worden aangeboden. Deze vloeren gemaakt van hoogwaardige materialen die niet makkelijk zullen krassen of deuken. Hardhouten vloeren gaan ondergaan verschillende kwaliteitscontroleprocessen tijdens het maken van dit soort vloeren, waardoor ze van goede kwaliteit zijn. Een typisch gemanipuleerde hardhouten vloer bevat polyurethaanschuim die speciaal wordt behandeld met kleine hobbels die NUBS worden genoemd. Deze hobbels voegen extra duurzaamheid toe aan het oppervlak, waardoor het meer krasbestendig en langdurig wordt.

 

De kosten

Het leuke aan samengestelde hardhouten vloeren is dat ze verkrijgbaar zijn voor een fractie van de prijs van massieve houten vloeren. Ze zijn dus een stuk goedkoper. De prijs kan variëren tussen de 1 en 2 procent van de kosten van een vaste vloer. Daarnaast zijn samengestelde hardhouten vloeren makkelijk te installeren. Dit kunt u het best laten doen door een vloerspecialist om het beste resultaat te verkrijgen!

 

Duurzaamheid

Hardhouten vloeren zijn erg duurzaam in vergelijking met andere soorten vloeren. Deze vloeren zijn erg goed bestemd tegen vocht, waardoor deze vloeren in vochtige kamers ook langdurig meegaan. Hardhouten vloeren hebben misschien een hogere prijs dan andere soorten vloeren, maar doordat de kwaliteit goed zul je hier alleen maar profijt van hebben!

 

Wanneer is een houten vloer geen goed idee?

Woont u in een gebied waarbij de temperaturen ontzettend schommelen tijdens de verschillende seizoenen? Dan is een massieve houten vloer geen goede keuze voor u. Het kan zijn dat de temperaturen zó verschillend zijn, dat de vloer hier niet bestand tegen is en krom kan gaan trekken. 

 

https://www.beboparket.nl/