Beeldrijk Assen
Image default
Dienstverlening

Waar op letten als je een elektricien nodig hebt?

Tegenwoordig kunnen we geen leven zonder elektriciteit bedenken. Elektriciteit is namelijk een belangrijk onderdeel van veel van onze apparaten. Hierdoor is het belangrijk dat jouw elektriciteit het goed doet en met regelmaat wordt gecontroleerd. Daardoor zijn er elektriciens die hiervoor kunnen zorgen. Het kan namelijk gevaarlijk zijn om zelf je elektriciteit te repareren. Zo kan je onder stroom te komen staan maar ook een brand veroorzaken. Wanneer er dus iets gerepareerd of gemaakt moet worden, kan je beter bij een elektricien Haarlem terecht. Doe dit niet zomaar bij iedereen. Ook wanneer je een elektricien inschakelt moet je op bepaalde punten letten.

Benodigde papieren van een elektricien

Voordat iemand zich een elektricien mag noemen moeten ze een opleiding volgen en hun diploma halen. Een elektricien kan via verschillende niveaus een opleiding volgen waarin ze de basis en/of gevorderde taken leren die kunnen voorkomen. Omdat het zeer belangrijk is dat alles op een veilige manier wordt gedaan, moet je dus ook controleren of jouw elektricien wel verstand heeft van de dingen die ze doen. Vraag ze dus om een NEN-3140 VOP certificaat. Dit certificaat is 3 jaar geldig en toont aan dat ze eenvoudige elektronische taken mogen en kunnen uitvoeren. 

Vind een erkende elektricien

Wanneer je het lastig vind om een erkende elektricien te vinden, kan je ook kijken of ze staan ingeschreven bij een vakvereniging. Je kan je namelijk niet inschrijven bij een vakvereniging zonder de juiste papieren.

Wanneer je een erkende elektricien hebt, weet je dat ze de kennis hebben om hun taken uit te voeren. Daarbij worden ze ook met regelmaat gecontroleerd en moeten ze eventueel bijscholing nemen om zo mee te gaan met de nieuwste methodes. Het nemen van een erkende elektricien is misschien wat duurder in de uurprijs, maar uiteindelijk is dit wel veiliger.