Beeldrijk Assen
Image default
Aanbiedingen

Op deze manier krijg je in het voorjaar een nestje met vogels in de tuin!

Droom je er ook van om een nestje met vogeltjes in je eigen tuin te hebben? Dat is best realistisch. Met een paar materialen bouw je zo een vogelnestje, zodat de vogels er terecht kunnen. Je kunt er ook voor kiezen om de materialen in de tuin te leggen, zodat de vogels zelf aan de slag kunnen. Twee voordelen: de vogels hebben een plek om te broeden en jij kunt genieten van de vogels om je heen. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden? Lees dan verder en kom erachter!

De omgeving

Bij het plaatsen van een nestje of nestkast moet je rekening houden met de omgeving. Vogels gaan niet gelijk in een nestje broeden als ze deze tegenkomen. Een voedselrijke en veilige omgeving is ook van belang. Check dus eerst of er voldoende voedsel in de tuin te vinden is en help de vogels anders een handje. Daarnaast is een beschutte plek ook belangrijk. Vogels voelen zich namelijk veiliger wanneer het nest op een rustige plek zit.

Het nestmateriaal

Wil je vogels de kans geven om zelf een nestje te bouwen in jouw tuin? Dan kun je verschillende materialen in de tuin leggen, zodat ze vogels zelf aan de slag gaan. Er zijn allerlei soorten materialen die de vogels kunnen gebruiken voor een nestje. Het is belangrijk dat je materialen kiest die biologisch afbreekbaar zijn en niet giftig. Materialen zoals: lange dennennaalden, snoeiafval, modder of takken en bladeren zijn uiterst geschikt.

De binnenkant van het nest

Naast het nestmateriaal voor aan de buitenkant, is het belangrijk om niet de binnenkant te vergeten. Om het nestje of de broedkast comfortabel te maken, kun je het vullen met nestmaterialen. Materialen zoals: hooi, mos, stro, wol, linnen, katoen, haren van huisdieren zijn allemaal geschikt.

Ga aan de slag!

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij een veilige plek voor vogels bieden, is het tijd om aan de slag te gaan. De eerste vogels beginnen in maart met broeden, dus zorg ervoor dat je dan klaar bent! Ben je op zoek naar nestmateriaal of wil je nesten kopen? Neem dan een kijkje op de website van Birdsupply.nl en ontdek het aanbod! Voor de feestdagen zijn ook de cadeaus voor een vogelliefhebber al actief!

https://www.birdsupply.nl/