Beeldrijk Assen
Image default
Sport

Polar Vantage M triathlonhorloge triwatch

Er is de laatste tijd veel te doen over de Polar Vantage-serie. In deze serie heeft Polar de M en de V gemaakt. Voor de beste smartwatches/sporthorloges van 2019 hebben wij gekozen voor de Vantage M van Polar. Waarom kun je lezen in de Polar Vantage M vergeleken met Vantage V blog, de verschillen. Dit horloge, met de adviesprijs van €249, is een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld de 935 van Garmin. Het meet de drie sporten van de triathlon en je kan het gebruiken onder water. De Vantage M detecteert automatisch je hartslag, zwemstijl, afstand, snelheid, aantal slagen en rusttijden. Afstand en aantal slagen worden ook bijgehouden wanneer je in open water zwemt. Al met al is het een van de betere triatlonhorloges die je op het moment kan kopen!

Tom Tom multisport

Tom Tom is een bedrijf dat redelijk recent de sportmarkt betrad. In eerste instantie begonnen ze met het maken van GPS-apparaten voor navigatie. Ze werken samen met bedrijven zoals Apple en Uber. In de sportmarkt drukken zij nu hun stempel met het Multisport-horloge. Het belangrijkste kenmerk van dit horloge is het innovatieve ontwerp en de bruikbaarheid. Je kan het triathlonhorloge met één druk op de knop gebruiken. Het kan ook met gemak de drie sporten van triathlon volgen. De Tom Tom sport is minder duur, maar levert wel nauwkeurigheid in bij de zwemmodus. De Tom Tom Multisport is echt gemaakt voor fietsen en hardlopen. Toch is de zwemfunctie niet onaardig, maar vergeleken met de Garmin 935, is het toch echt minder goed.

Het ontwerp

Het horloge is ontworpen om tegelijkertijd comfort en prestaties te garanderen. Het heeft een groot LCD-scherm met een menusysteem. Het scherm is een van de grootste die ik op de multisportmarkt hebben gezien. Het is wel zo ontworpen dat het niet te opdringerig overkomt. De normale versie heeft een grijze en donkerroze kleur.

Kenmerken van de Tom Tom Multisport

Omdat het horloge met één druk op de knop is te bedienen, is het relatief eenvoudig om te starten met de Tom Tom Multisport. Sommige horloges zijn ingewikkelder. Dit is niet iets waar je zin in hebt als je bijvoorbeeld moe bent of wilt schakelen tussen sporten. Dit horloge is bedoeld om je vaardigheden te volgen tijdens het zwemmen, fietsen en hardlopen. Het kan ook werken als stappenteller, calorieteller, afstandscalculator, GPS-systeem en beroerte-detectie. De zwemmodus kan goed gebruikt worden voor baantjes zwemmen, maar is niet geheel nauwkeurig in het open water.

Nadeel: Geen wedstrijdhorloge en ondersteuning TomTom

De TomTom Multi is een ideaal beginners-horloge voor triathlontraining in het zwembad. Tijdens het zwemmen registreert het horloge de slagen en het aantal keerpunten dat je hebt gemaakt in het zwembad. Voor het berekenen van de afstand en je snelheid gebruikt het horloge de lengte van het zwembad en het aantal keerpunten. Het is geen wedstrijdhorloge, maar kan wel gebruikt worden voor trainingsdoeleinden!

In 2017 heeft het bedrijf ook al aangegeven dat het gaat stoppen met ontwikkelen van sporthorloges. Ze brengen nog wel regelmatig updates uit voor hun wearables, maar of dit in de toekomst ook zo is, is onzeker. In de meest recente update van dit artikel (februari 2019) is dit horloge een aantal plekken naar beneden verschoven.

Triathlon multisport horloge

Polar M400 triathlonhorloge

De M400 van Polar valt onder de nieuwste generatie van Fitness-wearables gecombineerd met eenvoud en sublieme prestaties. Het polar M400 multisport horloge is verrassend functioneel en is een geweldige optie voor de fitnessliefhebber die zijn eerste echte triathlonhorloge koopt. De professionele triathlonhardlopers kunnen het goed gebruiken, maar onder water toont het zijn gebreken. Als je precies wilt weten wat voor afstanden je doet tijdens de drie sporten, is dit horloge uitstekend.

Het ontwerp

In tegenstelling tot de grotere horloges, is de M400 ongelooflijk slank en licht. Het is minder opdringerig dan de andere GPS-trackinghorloges. Het ziet er perfect uit, zelfs op dikkere polsen. De vijf knoppen aan de zijkant zijn zo geplaatst dat je het horloge gemakkelijk kan bedienen.

Kenmerken

De M400 is een perfecte trainingspartner, die functioneert als activiteitstracker en fitnessband. Het horloge heeft verschillende modi, afhankelijk van de activiteit die je wilt gaan uitvoeren. Het is waterdicht en kan onder water worden gebruikt. Polar geeft wel aan dat je niet te diep onder water moet gaan. Je kan gratis trainingsplannen op dit triathlonhorloge zetten, waardoor het een echt trainingsmaatje kan worden.

Fitbit Flex 2

Normaal gesproken zie je niet snel een Fitbit horloge terug in een lijst met sporthorloges of triathlonhorloges. Toch is de Flex 2 geschikt voor mensen die trainen voor een triathlon. Ik adviseer dit horloge voor de beginners, omdat de prijs vaak erg goed is. Voor gevorderden en professionals is de Fitbit wellicht minder geschikt. Ondanks dat er geen display en hartslagtracking is, is de Fitbit Flex 2 het compromis voor velen waard. Dankzij het bandachtige ontwerp en de effectiviteit, zelfs in het water, is het een basistracker die multisport-atleten kunnen gebruiken voor alle drie de sporten. Het heeft een lange levensduur van de batterij en een strakker ontwerp met de mogelijkheden om al je activiteiten bij te houden. Het kan verbonden worden met de telefoon via een app.

Een heel belangrijk onderscheid is echter dat de Flex 2 niet is bedoeld om te kijken naar je snelheid en aantal kilometers. Het is een geweldig hulpmiddel om naar je trainingen te kijken.

https://www.husl.nl/