Beeldrijk Assen
Image default
Sport

Hoe herken je een tennisarm en hoe genees je deze blessure?

Heb je ooit last gehad van een tennisarm? Dan weet je hoe vervelend deze blessure kan zijn. Er bestaan verschillende manieren om een tennisarm te genezen, maar het is belangrijk dat je de juiste behandeling kiest. In dit artikel lees je alles over tennisarmen en hoe je ze kunt herkennen. Daarnaast lees je welke fysiotherapie methode het beste werkt bij deze blessure.

Wie kunnen een tennisarm oplopen?

Een tennisarm kun je tijdens verschillende sporten oplopen. Het is een vervelende blessure en kan erg lang duren tot die helemaal genezen is. Gelukkig zijn er op internet genoeg methodes te vinden om tennisarmen te genezen.

De tennisarm komt het meest voor bij tennisspelers, maar zit vaak ook in de schouder van golfspelers. De tennisarm is een ontsteking die begint op de peesplaat aan de buitenkant van je arm. Als tennisspeler gebruik je veel het oppakken, vasthouden en draaien van tennisballen, daardoor belandt er een flinke druk op de peesplaat waardoor die beschadigd kan raken.

Wat zijn de symptomen van een tennisarm?

De symptomen van een tennisarm zijn doorgaans pijn, stijfheid en/of zwelling aan de buitenkant van je arm. Deze klachten verschillen per persoon, maar de meeste mensen ervaren deze symptomen als erg vervelend.

Een tennisarm is makkelijk te herkennen aan de pijn, zwelling en/of stijfheid die je voelt aan de buitenkant van je arm. Daarnaast kan het zijn dat de tennisarm gevoelig is voor bewegingen zoals draaien, oppakken of vasthouden.

Wat kun je doen als je een tennisarm hebt?

Als je last hebt van een tennisarm is het belangrijk om de juiste behandeling te zoeken. Gelukkig zijn er op internet genoeg methodes te vinden die kunnen helpen bij de genezing van een tennisarm. Het is belangrijk dat je deze methodes opvolgt, anders kan de tennisarm chronisch worden.

Een tennisarm genezen is niet makkelijk, maar met de juiste behandeling en voldoende rust is het mogelijk om de blessure te verhelpen. Ga desnoods langs een ervaren fysio zoals Rug medisch centrum.