Beeldrijk Assen
Image default
Beauty en verzorging

Over-exfoliatie: hoeveel is te veel?

Een vette huid is vatbaarder voor verstopte poriën dan een normale of droge huid. Door de overmatige ophoping van talg, de natuurlijke afscheidingsolie van de huid, kunnen vuil en bacteriën zich snel ophopen. Om dit tegen te gaan, is scrubben nog belangrijker. Exfolieer twee tot drie keer per week met een enzymatische exfoliant of een scrub om de ophoping van dode huidcellen te verwijderen en de poriën schoon te houden.

Ongewenste rimpels, een plooi vanwege een lachbundel of puistjes, je hebt genoeg om over na te denken en dat wil je niet in de macht hebben van nog meer zaken in het dagelijkse leven. Het enige wat je hoeft te doen om jouw gezicht te verjongen is minder vochtverlies in de huid. En dat kan met een paar eenvoudige stappen.

Een gecombineerde huid heeft kenmerken van beide: Een vette T-zone (voorhoofd, neus en kin) en een droge huid op andere delen van het gezicht. Aangezien dit het midden houdt tussen de huidtypes, kun je het beste beginnen met twee tot drie keer per week scrubben en dit aanpassen indien nodig. Bij een gemengde huid kan het zijn dat je alleen die delen van je gezicht wilt scrubben die dat nodig hebben, zoals de brug van je neus of je voorhoofd.

Als u eenmaal het beste korean skincare scrubschema voor u hebt gevonden, blijf er dan bij. Te vaak scrubben kan het evenwicht van uw huid verstoren en problemen veroorzaken zoals langdurige roodheid, irritatie en ontstekingen. En als u acne krijgt, kunt u in de verleiding komen om vaker te scrubben om er vanaf te komen. Doe dit niet! Deze vicieuze cirkel zal je huid alleen maar verergeren en het op de lange termijn alleen maar erger maken.

Exfoliëren is een belangrijk onderdeel van een gezonde huidverzorgingsroutine die helpt bij de celvernieuwing aan het oppervlak en het afvoeren van dode huidcellen. Maar als je je huid te veel peelt, kan het evenwicht van je huid verstoord raken, wat irritatie, roodheid, ontstekingen en acne-uitbraken veroorzaakt. Lees meer over koreaanse skincare en hoe u uw huid op de juiste manier kunt scrubben.

https://kocosmo.nl/