Beeldrijk Assen
Image default
Beauty en verzorging

Een woning ouderenproof maken; hoe doe je dat?

Het wordt ouderen met technologische ontwikkelingen zowel moeilijker als makkelijker gemaakt. Wanneer zij zich wegwijs proberen te maken in de digitale wereld, loopt dit vaak uit op vastgelopen computers en gecrashte telefoons. Scootmobielen vergroten daarentegen het gebied waarbinnen ouderen zich kunnen verplaatsen en noodknoppen zorgen ervoor dat de hulp nabij is in noodsituaties. Ook zijn er allerlei andere methoden waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Ben jij benieuwd hoe jij het huis van je opa, je moeder of jezelf in kunt richten zodat het ouderen-proof is? Lees dan snel verder om erachter te komen!

1. Antislip en antistoot

Ouderen vallen geregeld of stoten zich ergens tegenaan, waar ze langdurig last van kunnen hebben in de vorm van kneuzingen, breuken of bloeduitstortingen. Antislipsokken en antistootblokken kunnen daarom fungeren als valpreventie ouderen, zodat zij zich makkelijk in huis kunnen verplaatsen zonder zich ergens aan te bezeren. Bovendien geeft het jou de zekerheid dat jij je opa of oma na een bezoekje weer veilig in huis rond kunt laten lopen!

2. Badkamerhulpmiddelen

Op het invalidetoilet zie je ze vaak: ondersteunende beugels, waaraan gehandicapten en ouderen zich vast kunnen houden. De beugels voorkomen zo pijnlijke vallen en bieden ouderen steun bij het zitten en opstaan. Een tweede hulpmiddel voor in de badkamer is de lichaamsdroger: een enorme föhn, waarmee het lichaam van top tot teen droog geblazen wordt. Deze uitvinding van Lavicta is eenvoudig in gebruik te nemen, want na installatie van de droger kunnen ouderen hem met één druk op de knop activeren na een warme douche. Hierdoor hoeven zij zich niet langer met handdoeken af te drogen en in moeilijke bochten te wringen om alle plekjes op het lichaam af te drogen. Bovendien biedt het hen net wat extra luxe! Als dat niet als muziek in de oren klinkt?

https://lavicta.nl/