Beeldrijk Assen
Image default
Hobby en vrije tijd

Luchtbuks kopen? Wat is de beste keuze?

Luchtbuks schieten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een luchtbuks te kopen en op een ingerichte schietbaan of in de eigen achtertuin te gaan schieten. Met mooie schietkaarten of bewegende doelen wordt het schieten met een windbuks de laatste jaren steeds leuker. Wil jij nu ook een luchtbuks kopen? Welke kies je dan? Om je een beetje te helpen bij het uitkiezen van een passende luchtbuks, hebben wij in deze blog verschillende bekende merken en soorten voor je opgesomd en toegelicht.

Welke soort luchtbuks kies jij?

Er zijn drie populaire soorten luchtbuksen waar je uit kan kiezen. Het gaat hier om de knikloopbuks (veerbuks), PCP (perslucht) buks en de Co2 buks. Voor de beginnende schutter wordt over het algemeen aangeraden om te kiezen voor een knikloop buks. Deze luchtgeweren zijn gemakkelijk in gebruik en hebben ook niet veel terugslag. Wel zijn deze geweren minder krachtig en kan je dus niet op lange afstanden gericht doelen raken.

Het PCP geweer is een iets moeilijker in gebruik luchtbuks, doordat de buks wordt aangedreven doormiddel van een gasfles. Het mechanisme is zeer complex, maar biedt wel de mogelijkheid om krachtig en ver te schieten. Een PCP geweer is wel vaak wat duurder dan een knikloop buks, maar wordt wel aangeraden door zeer ervaren schutters.

De CO2 buks is vergelijkbaar met de PCP buks, want ze worden beiden aangedreven door gas. Voor de CO2 buksen heb je wel een CO2 patroon nodig. Met de CO2 buksen kun je zeer snel achter elkaar schieten. Wel zijn de schoten minder krachtig dan van de PCP buks.

Welk merk kies jij?

Doordat luchtbuks schieten de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, zijn er ook steeds meer luchtbuks merken op de markt. Nu wordt aangeraden om voor de bekende merken te gaan, want deze merken zitten met jaren lange ervaring in de markt. In deze blog lichten we vier luchtbuks merken even voor je uit.

Weihrauch

Weihrauch is een Duits merk dat al zeer lang actief is in de luchtbuksen markt. Dit merk heeft diverse modellen zoals, de hw100, hw80 en de hw50. Weihrauch staat bekend om haar hoge kwaliteit en ongekende precisie. Weihrauch verkoopt PCP buksen, maar ook knikloopbuksen en CO2 buksen.

Hatsan

Hatsan is ook al jaren lang een grote speler in de buksen markt. Dit Turkse merk staat bekend om haar kwaliteit, kracht en duurzaamheid. De buksen van Hatsan gaan lang mee en worden wereldwijd verkocht. De ontwerpen van Hatsan worden in eigen huis bedacht en ontwikkeld.

Daystate

Daystate is een Britse luchtbuks fabrikant die al sinds 1978 luchtgeweren produceert. De buksen van Daystate zijn zeer modern en innovatief. Met de nieuwste snufjes en extra’s koop je een top luchtbuks. Wel zijn de luchtbuksen door de innovaties vaak duurder en is het niet ideaal voor de beginnende schutter.

Daystate luchtbuks

Gamo

Gamo is een Spaans merk dat haar luchtbuksen verkoopt in meer dan 40 landen. De buksen van dit merk zijn zo populair door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Voor de beginnende schutters zitten hier mooie buksen bij voor een scherpe prijs. Ideaal toch? Verder zijn de buksen stijlvol en makkelijk te onderhouden.

Welke buks kies jij?

Nu we deze buksen hebben besproken is het aan jou om de buks te kiezen die aan jouw wensen voldoet. Om het luchtbuksschieten leuker te maken wordt aangeraden om direct bij de aankoop van een nieuwe buks ook een richtkijker te kopen en schietdoelen waar je op kan gaan mikken.