Beeldrijk Assen
Image default
Aanbiedingen

Creëer zelf financiële onafhankelijkheid!

Creëer zelf financiële onafhankelijkheid! 

Een leven zonder geldzorgen lijkt tegenwoordig haast direct in lijn met een gelukkig leven. Dus is financiële onafhankelijkheid of ook wel financiële vrijheid genoemd, een van de dingen die het meest nagestreefd wordt anno 2022. Een leven zonder geldzorgen betekent trouwens niet automatisch dat je ook gelukkig bent, hou dat verschil wel altijd even goed in de gaten! Om jou een duwtje in de juiste richting te geven als het aankomt op het creëren van die financiële onafhankelijkheid hebben we deze blog geschreven. Lees daarom snel verder als je wil weten hoe je dit nou precies voor elkaar krijgt.  

Geef niet meer dan 10% uit

Het lijkt hartstikke logisch, toch vergeten mensen dit wel eens: jouw uitgavenpatroon bepaald voor een groot deel hoeveel geld je daadwerkelijk nodig hebt. Wanneer je een luxeleven gewend bent zal je ook veel geld moeten verdienen. Leef je zuiniger dan heb je ook minder nodig om je financieel vrij te voelen. Kijk daarom goed naar je uitgavenpatroon. Een goede balans zou zijn om niet meer dan 10% van je inkomen uit te geven. Zo bouw je namelijk vrij snel een spaarpot op. Met het gespaarde geld kun je bijvoorbeeld investeren, beleggen of bijvoorbeeld Ethereum kopen, een cryptocurrency. Met dit geld kun je een passief inkomen creëren. 

Hard werken? Slim werken!

Veel mensen gaan ervan uit dat ze, wanneer ze veel geld willen verdienen, werkweken moeten draaien van 60 tot 80 uur en daarnaast geen sociaal leven meer kunnen onderhouden. Dit is echt een hele grote misvatting. Wanneer je slimmer werkt in plaats van meer, langer of harder, kun je veel meer geld verdienen in veel minder tijd. Denk na over hoe je jouw huidige werkzaamheden efficiënter kan maken. Kun je werk uitbesteden? Kun je werk praktischer indelen? Hoe ga je met je tijd om? Doe eens onderzoek naar de term en wees kritisch op je eigen werkwijze. Wie weet kun je hetzelfde geld of zelfs nog méér verdienen met de helft van de tijd die je er nu aan kwijt bent. 

Doe iets met je spaargeld

Het is heel fijn om een spaarpot achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven. Toch heeft het niet veel nut om al je spaargeld alleen maar op de bank te laten staan. We stipten het net al even kort aan maar met dat spaargeld kun je heel goed een passief inkomen creëren. Wat dit inhoudt? Eigenlijk laat je jouw geld voor je werken in plaats van dat het stilstaat op de bank. Dit kun je doen door te investeren in vastgoed of beleggingen, of door bijvoorbeeld cryptocurrency te kopen en verkopen. Ben je geïnteresseerd in het kopen van cryptocurrency? Neem dan vooral eens een kijkje op Anycoindirect. Een overzichtelijke website met veel uitleg en mogelijkheden. Toch meer interesse in beleggingen? Kijk dan eens naar de lokale aandelenbeurs en zie welke koers jij er goed uit vindt zien. Wat je ook wil doen met je gespaarde geld, onthoud vooral dat geld wat op de bank staat, mede door inflatie en negatieve rente, stilstaat of zelfs minder waard wordt. Het levert je in elk geval niks op. 

https://anycoindirect.eu/nl