Beeldrijk Assen
Image default
Dienstverlening

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring is altijd vervelend om te hebben, tijdens een stroomstoring kun je namelijk geen gebruik maken van de elektra. Laat elektra nou net iets zijn waar iedereen dagelijks gebruik van maakt, je wilt dan ook dat de elektra altijd goed werkt. Het is helaas niet mogelijk om stroomstoringen volledig te voorkomen, het is wel mogelijk om de kans op stroomstoringen zo klein mogelijk te maken. Om de kans op stroomstoringen zo klein mogelijk te maken moet de kwaliteit van de elektra op en top zijn. Wanneer je toch last hebt van een stroomstoring wil je hier natuurlijk snel vanaf, met de volgende tips kom je snel van je stroomstoring af. 

Hebben de buren een storing?

Wanneer je een stroomstoring denk te hebben is het handig om te kijken bij de buren of zij een stroomstoring hebben, hieruit kun je namelijk opmaken waar de stroomstoring vandaan komt. Wanneer de buren namelijk ook geen stroom hebben komt de stroomstoring waarschijnlijk van buitenaf, je kunt hier geen elektricien voor inschakelen. Wanneer er een storing zit in het buurtnet moet je gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer, vervolgens wordt er dan iemand van netbeheer naar je toegestuurd. Een storing in het buurtnet duurt vaak wat langer om op te lossen, dit komt doordat het probleem vaak wat groter is. Het kan namelijk zo zijn dat er elektrakabels zijn geraakt bij graafwerkzaamheden. 

Stroomstoring bij jou thuis

Wanneer de buren gewoon stroom hebben zit er waarschijnlijk een stroomstoring bij jou thuis, je kunt hier wel een elektricien voor bellen. Het is ook slim om een elektricien te bellen wanneer er een stroomstoring bij jou thuis zit omdat je hierdoor het snelst van je stroomstoring af bent. Wanneer je een elektricien inschakelt weet je ook gelijk weet je ook gelijk dat de kwaliteit weer goed is.