Beeldrijk Assen
Image default
Dienstverlening

Voordelen van architectonisch beton in de keuken

Beton wordt gewoonlijk toegeschreven als een materiaal dat wordt gebruikt voor de bouw van bruggen of gebouwen. De kenmerken die onmiddellijk bij me opkomen zijn: onaantrekkelijk, zwaar en grijs. De laatste jaren wordt dit materiaal echter steeds meer gebruikt voor de binnenhuisinrichting.

We vinden het in woonkamers, badkamers of in de keuken.    Minimalisme, interieurkoelte en industrialisme beïnvloeden steeds meer de keuze van de inrichting van onze woningen.

Veel populaire stijlen, harmoniëren perfect met zware, hoekige en daardoor zeer elegante betonnen elementen. Ze worden vooral gebruikt in de vorm van aanrechtbladen in de keuken. Wat zijn hun voordelen en kenmerken?

Wat zijn betonnen aanrechtbladen?

Beton is een veelzijdig element dat in de keuken steeds gewaagder wordt toegepast. Met zijn hulp worden betonnen aanrechtbladen gemaakt, die steeds meer aan populariteit winnen bij huis- en flat bezitters.

Architectonisch beton wordt het vaakst gebruikt voor de productie ervan. Dit soort mengsels wordt gekenmerkt door een hoge duurzaamheid en tegelijkertijd een moderne esthetiek en uitstraling. Laten we eens kennismaken met de belangrijkste kenmerken van deze oplossing.

 

Voordelen van betonnen aanrechtbladen

De keuze van deze oplossing moet in de eerste plaats worden gebaseerd op de sterkte van betonoppervlakken. Een dergelijk tafelblad is bestand tegen mechanische beschadiging, die onder meer kan worden veroorzaakt door snijden.

Daarom is er geen risico op krassen als u geen steunplank gebruikt. Beton is ook goed bestand tegen de temperatuurschommelingen waaraan het keukenwerkblad zal worden blootgesteld. Noch hete pan, noch bevroren items zullen het beschadigen.

Ook esthetische waarden moeten in acht worden genomen. Betonnen aanrechtbladen zijn zeer elegant en modern, waardoor ze perfect passen in een minimalistische, rustieke of industriële stijl keuken.

 

Personalisering

Een ander voordeel van dit element is de mogelijkheid om een dergelijke bank aan te passen. Het is oorspronkelijk gemaakt van een mengsel van beton, zand, grind en water. Op die manier wordt de standaard grijstint bereikt.

Als we echter op zoek zijn naar iets warmers, kunnen we tijdens de productie van het aanrechtblad pigmenten toevoegen die de toon veranderen, en interessante elementen in het beton inbouwen, zoals stenen en kristallen.

 

Hoge weerstand

Betonnen aanrechtbladen zijn zeer goed bestand tegen vocht – we hoeven ons geen zorgen te maken dat ze water opnemen en vervormen. Een ander voordeel van het kiezen van beton als een aanrecht materiaal is dat zowel het als de gootsteen gemaakt van het kan ongebruikelijke vormen hebben.