Beeldrijk Assen
Image default
Particuliere dienstverlening

Uitgeverij in eigen beheer of toch uitbesteden?

Als jij een boek wilt schrijven of al geschreven hebt, dan moet je gaan nadenken over het uitgeven ervan. Je hebt meestal twee opties. Je kunt het boek via een uitgeverij in eigen beheer uitgeven, of je kunt het laten doen door een specialist. Een goed voorbeeld van een uitgeverij die dit graag voor je doet is BigBusinessPublishers uit Noord-Holland en Utrecht. Zij geven voornamelijk non-fictie boeken uit en verkopen ze vervolgens in hun webshop. Zoals je beneden zult zien is het vaak veel gemakkelijker en minder stressvol om dit uit te besteden.

Waarom een boek schrijven?

Vandaag de dag is zichtbaarheid bijzonder belangrijk. Zichtbaarheid bereik je als je een goede website hebt en je marketingstrategieën perfect op elkaar zijn aangesloten. Het probleem is dat de concurrentie vandaag de dag enorm is en dat je concurrenten soms vaker uitgekozen worden dan jij. Door een boek te schrijven en deze uit te geven, maak je jezelf zichtbaarder. Dat is handig voor ondernemers, experts, onderwijzers en andere entrepreneurs die meer in het daglicht willen komen te staan. Je hebt de kennis al, dus een boek schrijven kost je vooral veel tijd. Gaat het over management, welzijn, onderwijs of zorg, dan kan BigBusinessPublishers deze voor je uitgeven. Maar uitgeverij in eigen beheer is dan een optie die vaak goedkoper lijkt.

De gulden middenweg

Uitgeverij van een boek in eigen beheer is lastig. Om deze te kunnen distribueren moet je je aansluiten bij het CB en dat is kostbaar en lastig. Via deze uitgeverij uit Noord-Holland en Utrecht kun je je boek ook in eigen beheer uitgeven. Zij nemen dan de distributie van je over terwijl jij je boek zelf promoot. Op die manier maak je van de kennis en ervaring van de uitgeverij gebruik terwijl je toch de controle in handen houdt. Via deze gulden middenweg wordt uitgeverij in eigen beheer een stuk gemakkelijker.

https://www.bbpublishers.nl/