Beeldrijk Assen
Image default
Woning en Tuin

Schimmel op je Kozijnen? Kom direct in actie!

Heb je schimmel op je kozijnen gespot? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Schimmel ziet er onaantrekkelijk uit en is slecht voor je gezondheid. Door dit probleem op tijd aan te pakken voorkom je een hoop ellende.

Hier lees je onder andere meer over de oorzaak van schimmelgroei. Schimmel van kozijn verwijderen is binnenkort geen probleem meer!

Waarom groeit er schimmel op de kozijnen?

Schimmel houdt van vocht en groeit daarom op graag vochtige plekken. Als er niet goed geventileerd wordt of wanneer er vochtproblemen zijn in de woning, dan zijn de kozijnen een perfecte plek voor de schimmels om te groeien.

Naast een slechte ventilatie kunnen ook lekkages, een hoge luchtvochtigheid of condensvorming op de ramen eventuele oorzaken zijn van schimmelgroei op de kozijnen. Controleer de woning regelmatig op lekkages en andere vochtproblemen en zorg voor de juiste luchtvochtigheid.

Schimmel van kozijn verwijderen: zo pak je het aan

Zoals eerder aangegeven, is het ontzettend belangrijk om schimmel van kozijnen te verwijderen en te voorkomen dat dit verder groeit. Schimmel heeft grote gevolgen.

Naast een muffe geur en onaantrekkelijke uitstraling levert het problemen op voor de gezondheid. Denk dan aan ademhalingsproblemen en andere chronische klachten. Daarnaast is het ook slecht voor de ramen en kozijnen, waardoor er zelfs houtrot kan ontstaan.

Maar hoe ga je te werk als je schimmel wilt verwijderen van je kozijn? Ten eerste, probeer schimmelgroei te voorkomen. Zorg voor goede ventilatie en controleer regelmatig op lekkages. Heb je een slecht geventileerd woning? Ga dan het liefst voor enkelglas. Woningen met een goede ventilatie zijn beter af met dubbelglas. Door deze eenvoudige maatregelen, blijft de woning vrij van schimmel.

Ontstaat er toch schimmel, dan is het geen eenvoudige klus om dit op te lossen. Kies het liefst voor een professioneel bedrijf, zoals Lavos Reiniging, die de schimmel veilig aanpakken. Het inademen van deze schimmels is slecht voor de luchtwegen. Een professional weet hoe hij of zij zonder gezondheidsrisico’s schimmel verwijdert. Bovendien zorgt zo’n professioneel bedrijf ook dat de schimmel niet gauw terugkomt.

Conclusie

Het is nu duidelijk dat schimmel een serieus probleem waarbij je direct in actie moet komen. Het belangrijkste is om schimmelgroei voor te zijn en zorgen voor goede ventilatie en een juiste luchtvochtigheidsgraad. Is de schimmel al aanwezig, dan is het gelukkig altijd mogelijk om de hulp van een professional in te schakelen.

Heb je op dit moment last van schimmel op de kozijnen van je woning? Hopelijk ben je er snel weer vanaf, succes!