Beeldrijk Assen
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik geen licht meer door mijn raam krijg?

De meeste mensen houden van licht in huis. Zij willen graag zoveel mogelijk ramen in hun woning. Toch zijn er ook situaties waarbij een raam helemaal niet altijd handig is. Je zou dan willen dat er geen doorkijk en geen licht meer door de ramen komt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? In dit blog gaan we nader in op hoe jij je ramen kunt verduisteren.

Hoe ramen verduisteren?

Het geheel verduisteren van ramen is nog niet zo gemakkelijk. Je kunt een poging wagen met verduisterende gordijnen. Die zullen voldoende verduisteren maar sluiten misschien niet helemaal mooi en strak aan waardoor er nog daglicht door de kiertjes kan komen. Een betere oplossing, is een optie waar je misschien niet eens direct aan zou denken. Maar dat werkt perfect! We hebben het over verduisterend plakfolie! Speciaal voor ramen!

Verduisterend raamfolie, welke moet je hebben?

Let op, want het ene verduisterende raamfolie is het andere niet. Lees dus altijd eerst even goed de beschrijving voordat je het product al in je winkelmandje legt. Belangrijk om te weten is of het raamfolie totaal verduisterd of dat deze deels verduistert. Wat is jouw voorkeur? Aslan raamfolie W15 is totaal verduisterend. Dit raamfolie laat geen tintje licht door. Het zorgt dus voor een pikdonkere slaapkamer of ruimte. En je hebt ook geen last van inkijk. Want niemand kan er doorheen kijken. Er is nog een variant die een klein percentage licht door laat. Met behulp van proefstaaltjes kunnen je nader bepalen wat jouw voorkeur heeft. Wil je wel door je ramen kunnen blijven kijken? Dan is een verduisterend raamfolie niet een optie. Je zou dan nog eventueel donker getint folie kunnen kopen. Zo’n folie noemen we zonwerend raamfolie. Deze is verkrijgbaar in verschillende tinten. Maar weet dat deze slechts de scherpe zonnestralen tegenhouden en het licht iets blinderen. Het verduistert dus niet 100%. Voor meer informatie over verduisteringsfolie ga je naar plakfoliewebshop.

https://www.plakfoliewebshop.nl/