Beeldrijk Assen
Image default
Mode en Kleding

Regenkleding die je nodig hebt tijdens het hardlopen

Regenkleding die je nodig hebt tijdens het hardlopen

Hardlopen in de regen is een geweldige manier om wat frisse lucht en lichaamsbeweging te krijgen. Het kan echter ook gevaarlijk zijn als je niet de juiste regenkleding zoals een rains regenjas hebt.

Regenjas

Een waterdichte jas of een regenjas dames is een essentieel onderdeel van de hardloopkleding die je nodig hebt om droog te blijven in de regen. De beste jassen houden je warm en droog, maar zorgen ook voor voldoende ventilatie, want doorweekt zijn in het zweet is niet comfortabel. De beste regenjassen zijn ademend, dus het natuurlijke koelsysteem van je lichaam werkt goed als je in een regenbui loopt. Je wilt niet dat een zware jas je teveel belast tijdens het hardlopen. Zoek in plaats daarvan naar iets dat licht van gewicht is, zodat het niet zwaar is voor je gewrichten of schouders. Het laatste wat iemand wil als ze proberen te trainen, is ongemak veroorzaakt door slecht passende kleding en dit geldt dubbel voor hardloopuitrusting. Zorg ervoor dat een regenvest goed past voordat je het koopt.

Regenbroek

Naast een regenjas moet je ook een regenbroek hebben. Een hardloop regenbroek is een vereiste voor elke hardloper. Ze houden je benen droog als het regent en kunnen worden gebruikt als windjack bij koud weer. Ze zijn ook de beste optie om je bovenlichaam warm te houden tijdens winterse runs, omdat ze een extra laag hebben om warmte vast te houden. Een hardloop regenbroek kan ook als regenjack worden gebruikt als je hem op warmere dagen over een shirt of T-shirt met lange mouwen legt.

Hardloopmuts

Een hardloopmuts is een geweldige manier om je hoofd te beschermen tegen de regen. De muts kan echter voor meer worden gebruikt dan alleen je hoofd droog houden. Het kan ook worden gebruikt om je oren, nek en gezicht te bedekken als je die gebieden op een regenachtige dag warm en gezellig wilt houden. Je kunt het ook gebruiken als een extra laag rond je mond om jezelf te beschermen tegen ziek worden door blootstelling aan koude lucht of waterdruppels in de regen.

Waterdichte hardloopschoenen

Als het gaat om waterdichte hardloopschoenen, zijn er veel opties. Sommige hebben een waterdicht bovenwerk en een zool van mesh, terwijl andere een volledig waterdicht bovenwerk hebben zonder mesh. Wat materialen betreft, kun je schoenen vinden die zijn gemaakt van leer, rubber of plastic. Als je van mode houdt en modieuze regenkleding wilt om buiten te hardlopen, dan zijn er zelfs waterdichte sneakerlaarzen verkrijgbaar.

Reflecterend loopwerk

Reflecterende uitrusting is ook belangrijk bij weinig licht. Reflecterend materiaal is van een afstand te zien, vooral als je op de weg bent. Hierdoor ben je beter zichtbaar voor automobilisten en andere lopers, zeker als ze niet opletten. Het is ook goed voor de zichtbaarheid bij mistig weer, omdat het reflecterende materiaal het licht van je koplamp naar je terugkaatst, waardoor je gemakkelijker kunt zien waar je heen gaat. Daarnaast gebruiken sommige lopers reflectorstrips op hun schoenen of kleding. Op deze manier kun je tijdens nachtelijke runs gemakkelijk worden opgemerkt door auto’s en hardlopers.

Hardloopponcho

Welke regenkleding je tijdens het hardlopen draagt, hangt af van de weersomstandigheden en het type hardloopkleding dat je voorkeur heeft. Loop je bij koud weer en wil je wat extra bescherming tegen regen en wind, dan kan investeren in een waterdichte poncho van goede kwaliteit een goede optie voor je zijn.