Beeldrijk Assen
Image default
Mode en Kleding

Duurzame tas voor mannen

Duurzame tas voor mannen

Waar tot enkele jaren tassen vaak werden geassocieerd met vrouwen, is dit allang niet meer het geval. Zelf al enkele tientallen jaren geleden, liepen advocaten, notarissen en vooral doktoren al met een tas die nu door het leven gaat al ‘aktetas’. Ook voor mannen zijn er dus tassen in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Zo vind je voor mannen zowel een stijlvolle rugtas, als een zakelijke lederen tas. Voor iedere gelegenheid is er dus wel een tas te vinden. Toch is het verstandig, dat wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tas, je rekening houdt met het feit of deze tas wel duurzaam is. Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema, dus om er met elkaar wat bij te dragen, is het rekening houden met de aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe tas een goede eerste sta. Waarom, dat vertellen we je hier.

Aktetas

De aktetas is een ware toevoeging aan je (meestal) zakelijke outfit. Het is natuurlijk geen gezicht, dat wanneer jij een klant moet bezoeken en jij je papieren en laptop uit een rugzak moet halen. Een chique leren aktetas is niet voor niets één van de meest gedragen tassen bij onder andere notariskantoren en advocaten. Zo kan het papierwerk op een veilige, stijlvolle en vooral discrete manier worden meegenomen en geeft het je outfit net dat stukje extra. Vrouwen kiezen daarentegen vaak voor de micmacbags. Deze zijn te vergelijken met een aktetas, maar dan net iets minder zakelijk.

Sporttas

Naast de tas voor naar school of werk, zijn er natuurlijk veel meer soorten tassen die geschikt zijn om te dragen. Bijvoorbeeld voor naar de sportschool, is een tas natuurlijk bij uitstek geschikt om je trainingsspullen op een praktisch, maar ook tevens stijlvolle manier met je mee te dragen. Waar de mannen vaak een eenvoudig tas kiezen, is een sporttas dames een ander verhaal. Deze dient vaak te matchen met de outfit en te voldoen aan allerlei specifieke andere eisen die worden gesteld. 

Rugtas

Vooral voor de schoolgaande personen, is het aan te raden te kiezen voor een goede stevige tas. Vooral wanneer je gedurende de dag van lokaal naar lokaal moet lopen, is het wel zo fijn dat jij je boeken op een comfortabele manier met je mee kunt dragen. Zit je de hele dag op dezelfde plek, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een boodschappen tas. Zo kun je je spullen eenvoudig met je meenemen en kun je ze op of naast je bureau neerleggen.