Beeldrijk Assen
Image default
Mode en Kleding

De verschillende soorten vriendschapsringen

Een vriendschapsring kan gebruikt worden om een hechte vriendschap of een belofte te verzegelen. De ringen worden vaak gekocht door het koppel en hebben een uniek design die bij elkaar passen. Een vriendschapsring kan bijvoorbeeld lijken op degene die je gaat geven aan je partner of een klein verschil hebben in design die toch beide ringen uniek maakt.  Vriendschapsringen zijn ervoor gemaakt om het hele leven lang mee te gaan en komen vaak voor in materialen zoals stainless steel en zilver, maar ook goud en titanium. De prijs wordt vaak bepaald door het materiaal. De reden van de vriendschapsring bepaald vaak het budget.

Een vriendschapsring geven kan veel betekenen

Vriendschapsringen worden vaak als symbool voor verbintenis geschonken en is in veel gevallen de voorloper op de verlovingsring. Als twee mensen vanaf jonge leeftijd samen zijn en nog te jong zijn om verloofd te raken maar zeker weten dat ze samen blijven wordt deze ring vaak gegeven. De vriendschapsring is dus een symbool voor loyaliteit aan de persoon waar je deze aan schenkt. Wat er ook gebeurt, jullie gaan niet uit elkaar.

Ook kan een vriendschapsring een symbool zijn van een hele hechte vriendschap. Als je een hele lange tijd met een persoon hebt doorgebracht of een speciaal moment hebt meegemaakt kan je ook een vriendschapsring geven. Deze ring dient dan bijvoorbeeld als herinnering aan het moment of momenten die je met de persoon hebt doorgebracht. Vriendschapsringen worden uit traditie gedragen om de ringvinger van de linkerhand, zoals een trouwring, door beide personen. 

De vriendschapsring wordt ook gegeven als teken van een belofte. Ben je al jarenlang verslaafd aan roken of heb je een andere gewoonte waar je vanaf wilt? Door middel van een vriendschapsring kan je een belofte maken om te stoppen met deze gewoonte. De ring staat als symbool voor deze belofte. De meeste mensen willen deze ring niet zomaar gewoon een ring laten worden en kiezen er daarom voor om te stoppen met een verslaving. Natuurlijk kan je ook je eigen creatieve reden verzinnen om een vriendschapsring aan een naaste of geliefde te schenken. 

De verschillende vriendschapsringen

Er zijn verschillende ringen te vinden die dienen als vriendschapsringen. Natuurlijk kan je twee compleet aparte ringen kopen en als symbool voor je vriendschap gebruiken, maar dit is natuurlijk niet heel speciaal. Daarom bestaan er sets van vriendschapsringen die bij elkaar passen. De ringen lijken op elkaar maar hebben vaak een klein verschil om ze te onderscheiden. De ringen komen voor in verschillende materialen, maten en soorten. Daarnaast kan je ook kiezen uit een samenstelling van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld een half zilveren half gouden ring. Bekijk de blog van Quickjewels voor meer informatie over sieraden.

https://www.quickjewels.nl/