Beeldrijk Assen
Image default
Vervoer en transport

Op welke manier kun je een elektrische step goed en snel opladen?

In dit tijdperk van vooruitgang en technologie, tijd is waardevoller en kostbaarder dan wat dan ook. Door dit argument in de dagelijkse routine, moeten we een aantal snelle en kosteneffectieve apparaten die voldoen aan onze behoeften. We hebben dit artikel gemaakt om u te begeleiden over hoe u uw elektrische step snel en vooral, veilig kunt opladen. En welke e steps zijn legaal? Dat blijft ook altijd een goede vraag.

Tips voor het effectief opladen van elektrische scooters

We gebruiken elektrische steps, zoals de Denver SCK 5300 om naar kantoor of naar school te gaan. Ze worden ook gebruikt voor leveringen en andere werkzaamheden. Ons gebruik van elektrische steps neemt met de dag toe. Het is een kosteneffectief en vervuiling vrij apparaat dat ons helpt om moeiteloos te verplaatsen van de ene locatie naar de andere. Een groot deel van de prestaties van de steps hangt af van de conditie van de accu.

Er zijn de drie belangrijkste factoren die de levensduur van de batterij beïnvloeden:

  • oplaadproces

  • afstand

  • soort terrein

Deze drie factoren kunnen een negatieve invloed hebben of het laden en de prestaties van uw step conditioneren. Als de afstand lang is of als het terrein heuvels bevat, zal je step zeker meer energie nodig hebben.

Het opladen van een accu

Het juiste proces van het opladen van de accu is van cruciaal belang voor de prestaties van de step. Een volledige ontlading is niet aan te raden. Dit maakt de levensduur van de accu korter en het opladen langzamer. Ook het minder of te veel laden kan de cellen doen oxideren. Als je efficiëntere en kosteneffectievere ritten wilt maken, moet je de oxidatie van de cellen van de accu’s voorkomen.

Als de oxidatie hoog is, zal dit leiden tot een laag kilometerrendement en zal er meer energie worden verbruikt.

Om u te helpen genieten van uw ritten en te voorkomen dat u stress over de prestaties van de batterij, raden wij u aan om het te hebben opgeladen ten minste tot 50% voor elke rit. Ook, wanneer u uw step opbergt, zorg ervoor dat het is opgeladen ten minste 10% en zich bewust van het opladen om de 30 dagen.

Als je deze aanbevelingen volgt, zal je scooter en meer precies, de batterij zijn prestaties behouden en het oplaadproces zal je minder tijd en zorgen kosten.

De bijkomende kosten

De accu’s zijn het duurste deel van de elektrische scooters, ⅓ deel van de uiteindelijke prijs, die kan leiden tot vrij duur als je nodig hebt om het te vervangen.

Dat is waarom, door het toepassen van deze aanbevelingen vermindert u het risico van het verbranden van de cellen of het slijten van het naar beneden.

De prestaties van uw elektrische step kunnen variëren afhankelijk van vele factoren, zoals we al eerder vermeldden, maar de betere zorg en het juiste opladen zal zeker zijn levensduur verlengen en u meer ritten en avonturen garanderen.