Beeldrijk Assen
Image default
Banen en opleidingen

Burn-out op het werk

werk zoeken

Ik durf te zeggen – er bestaat geen burn-out. Coaches hebben het bedacht om geld van jou te krijgen. Tegelijkertijd denk ik nog lang niet dat als je met dit probleem naar me toe komt, je grillig of gewoon lui bent. Velen zijn echt slecht. Er is geen zin om te werken, niets motiveert, enorme vermoeidheid. Maar dit is geen burn-out. Dit is ofwel simpele vermoeidheid – overwerkt en heeft een vakantie van twee weken nodig, ofwel een groot intern conflict tussen je droom en realiteit. Dit is de monoloog van een persoon die klaagt over een burn-out.
“Ik heb een kleine webstudio. 15 mensen werken. We spinnen. We hebben genoeg voor het leven. Maar na 5 jaar werken wil ik niets. De projecten zijn hetzelfde, de mensen zijn hetzelfde, de taken zijn de hetzelfde. Het is onmogelijk om een ​​studio te verkopen – Niemand heeft zo’n bedrijf nodig. Ik heb verschillende keren geprobeerd te vertrekken – zonder mij zou alles buigen. Ik ben moe en begrijp niet wat ik moet doen – zelfs niet in een strop. ‘
Of een ander typisch voorbeeld.
“Ik werk in een groot bedrijf. Uitstekend salaris. Hypotheek. Familie. Er is onlangs een zoon geboren. De baan lijkt interessant, maar het aantal goedkeuringen is enorm. Zelf kan ik geen belangrijke beslissingen nemen. Ik ben moe, alles is zinloos, de bazen zijn geen idioten, maar ze gedragen zich, op zijn zachtst gezegd, vreemd. Het lijkt erop dat het team goed is, maar alles is op. Ik kan niet stoppen – nergens zullen ze zulk geld plus een hypotheek aanbieden. Doen? “
Twee mogelijke diagnoses voor deze aandoening
je bent gewoon erg moe; je hebt je droom verraden; In de eerste is alles duidelijk: ga 2 weken op vakantie. Bovendien is het op vakantie, ZONDER ANTWOORD naar werkpost en telefoon. Laat los en kom terug met een komkommer die klaar is voor nieuwe oplossingen. Als je niet terug kunt komen met een komkommer en niet loslaat, dan is alles banaal en simpel. Je lichaam (hersenen) reageert op het feit dat je het hebt verkracht, waardoor het gedwongen wordt te doen wat je zelf niet wilt – je eigen droom verraden. Je wilde een nieuwe Google, maar in plaats daarvan ben je zelfstandige in een kleine studio zonder perspectief. Je wilde een nuttig project, en in plaats daarvan, van ’s morgens tot’ s avonds, de borden naar je bazen schelden, zonder te begrijpen waarom ze nodig zijn. In feite vertoont uw lichaam dezelfde allergie, alleen niet voor voedsel, maar voor giftig werk. Het heeft geen zin om aan te dringen – laat alles vallen en ga je droom vervullen – bouw een nieuwe Google. We leven in de echte wereld met verplichtingen jegens dierbaren, met hypotheken, schulden en echte kansen. Als je Google had kunnen bouwen, had je het al gebouwd. Blijkbaar kan dat niet. En het te eisen is onmenselijk en stom.
Wat moeten we doen?
Onthoud je droom. Bedenk hoe het op uw werk kan worden toegepast. Misschien is dit een andere richting in het bedrijfsleven, een nieuwe baan, een nieuwe richting in het huidige werk. Delegeer wat het meest irritante is in het huidige werk. Ik begrijp dat de lijst enorm zal zijn – delegeer niet ALLES tegelijk. Dus alles stort in, en je krijgt dezelfde taken terug, alleen gestart en vernietigd. Delegeer één taak tegelijk en kies geleidelijk uit de lijst niet de meest walgelijke, maar de GEMAKKELIJKSTE. Hierdoor maakt u wat tijd vrij. Breng idealiter tot 30 procent van de werktijd mee. Besteed het aan het waarmaken van uw droom. De kans is groot dat het niet meteen zal werken. En hier heb je de moed nodig om niet op te geven en tegelijkertijd niet door te gaan met het trekken van een dood paard met de koppigheid van een indiaan. We hebben zelf metrics bedacht, waardoor we ons realiseerden dat het niet lukte. Ze hebben een dood paard gedood. Haar uiteengereten. Ze begrepen waarom ze stierf, en daarna probeerden ze het opnieuw, rekening houdend met de ervaring en de diagnose waardoor het paard stierf. Vanaf de vijfde keer zal het lukken. En nu voor het zwaarste advies. Als je het allemaal hebt geprobeerd, het een jaar hebt gedaan, maar toch is alles walgelijk, dood dan je zaak. Of zeg deze baan op. Je gaat beslist de verkeerde kant op. Stop alles. Denken. En begin een nieuw verhaal. Anders bereik je een dwaas of alcoholisme. Succes!

https://www.vindazo.be