Beeldrijk Assen
Image default
Bedrijven

Welke klussen voert een elektricien uit?

Een specialistisch elektra bedrijf beschikt over elektriciens die al jaren ervaring hebben op gebied van elektra. Maar wat doet een elektricien allemaal?

Algemeen 

Werken met elektra is een erg accuraat vak. Er is vakmanschap en kennis voor nodig. Hiervoor is de elektricien speciaal opgeleid. Een elektricien weet hoe hij op een correcte wijze elektra moet aanleggen. Als elektra slecht wordt aangelegd of slecht werkend is, kan dit voor problemen zorgen. Dit kan op een gegeven moment gevaarlijk worden. Door kortsluiting kan er brand ontstaan. In het kort is dit wat een elektricien doet:

  • logische stroomschema’s bedenken voor de aanleg van elektra

  • apparatuur aanleggen

  • elektrische bedrading bevestigen

  • onderhoud aan apparatuur of elektrische bedrading plegen

Een allround elektricien 

Elektriciens heb je in alle soorten en maten. Hij zorgt ervoor dat stroom op een veilige manier de woning binnenkomt en is verantwoordelijk voor het aanpassen, aanleggen en onderhouden van de nodige infrastructuur. Een allround elektricien kan elke klus aan. Is er meer specifiek werk nodig dan kan het handig zijn om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen. 

Werkzaamheden van een elektricien

  • Elektra aanleggen

De elektricien legt volgens de laatste wet- en regelgeving elektra aan. Hij is bekend met de geldende normen en werk aan de hand van deze normen. Om deze reden kan altijd worden verwacht dat het werk van een elektricien veilig is gedaan. 

  • Advies

Naast werkzaamheden uitvoeren, geeft de elektricien ook advies. Voor veel mensen is elektra een onbekend terrein. De elektricien is er daarom ook om advies te geven.

  • Groepenkast aanleggen

Als er een groot elektrisch apparaat wordt aangeschaft, kan het zijn dat de meterkast niet over genoeg groepen beschikt. De groepenkast moet dan worden uitgebreid. Als de stroom vaak uitvalt, kan het ook een oplossing zijn om de groepenkast te vervangen, omdat die onlogisch ingedeeld of verouderd is.