Beeldrijk Assen
Image default
Auto's en Motoren

Operational lease versus zelf aanschaffen van een bedrijfswagen

Zakelijk auto leasen 

Een nieuwe bedrijfsauto uitzoeken is altijd een leuke klus. Welk merk, welk type, aan welke voorwaarden moet de auto voldoen? Als je er uit bent welk merk het moet worden en welk type en kleur dan zijn er twee opties. Je kunt de auto zelf kopen. Dan ga je naar de dealer, geeft aan welke auto het moet worden en dan wordt deze besteld. Je betaalt de overeengekomen prijs en de auto is van jou. Je kunt er zo lang mee rijden als je wilt. Alle bijkomende kosten komen daar dan nog bij. Er is ook een andere mogelijkheid namelijk operational lease. Dan krijg je de auto niet in eigendom, maar je mag hem gebruiken gedurende de periode dat het leasecontract duurt. De leasemaatschappij blijft eigenaar en is verantwoordelijk voor alle vaste kosten.

Wat is voordeliger voor mij, kopen of leasen? Operational lease is vrijwel altijd een voordelige optie. De leasemaatschappij betaalt dan alle vaste kosten. Jij als gebruiker betaalt een vast bedrag per maand als vergoeding voor deze kosten, zoals verzekering, reparaties en onderhoud en de wegenbelasting. De brandstof zit vrijwel nooit in de leaseprijs, hiervoor moet je dus apart zelf betalen. Met een tankpas kun je vaak voordelig tanken en heb je ook meteen een goed overzicht van de gemaakte kosten hiervoor. Maar als de auto voor een reparatie naar de garage moet dan gaat de rekening hiervan naar de leasemaatschappij. Zij betalen deze kosten, want jij betaalt hiervoor immers al een vergoeding in de leaseprijs.

Welke auto past bij mij? Welke auto je gaat leasen mag je natuurlijk zelf bepalen. Het enige criterium is wellicht de leaseprijs die binnen een bepaalde marge moet blijven. Je kunt kiezen voor Ford Transit Connect lease. Dan heb je een complete bedrijfsauto die aan al je eisen voldoet en waarvoor je een scherpe prijs betaalt. Deze auto is voor vele branches inzetbaar, je zult er vele veilige kilometers mee rijden.

https://www.autoleasecentrale.nl/