Beeldrijk Assen
Image default
Vervoer en transport

Hoeveel betaal je tegenwoordig voor een taxi naar Schiphol?

Hoeveel betaal je tegenwoordig voor een taxi naar Schiphol?

Je ziet jezelf al helemaal liggen op het strand met een cocktail. Of misschien heb je juist een avontuurlijke vakantie geboekt of ga je voor je werk naar het buitenland. Wat de reden van je reis ook moge zijn vaak begint je vakantie op Schiphol. Moet je er natuurlijk wel nog even komen. En dat is soms lastiger gezegd dan gedaan. Vooral omdat je meer dan eens op onmogelijke tijden aanwezig moet zijn en het openbaar vervoer nogal wat te wensen overlaat. Een taxi is dan een goede oplossing, maar waar vind je een betrouwbare chauffeur?

 

De scheve vraag-aanbod verhouding zorgt voor hoge kosten

Je hebt het vast weleens in het nieuws gehoord: frauduleuze chauffeurs die op een illegale manier onschuldige reizigers proberen te ronselen en hen vervolgens torenhoge kosten rekenen. De overheid probeert hier zo goed mogelijk een stokje voor te steken maar toch blijft het lastig om ze allemaal aan te pakken. Daarom is oplettendheid van de reiziger vereist. Je wilt je vakantie namelijk niet op zo’n vervelende manier beginnen.

 

Wanpraktijken rondom Schiphol herkennen

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je deze onbetrouwbare taxichauffeurs kunt herkennen. Ten eerste hebben zij vaak geen website of hebben een website waar geen telefoonnummer of adresgegevens op staan. Heb je wel een telefoonnummer gevonden? Kijk dan of je netjes door iemand te woord wordt gestaan en of ze duidelijk antwoord geven op al je vragen over bijvoorbeeld tarieven en het annuleren van de rit. Hebben ze een goede website waar genoeg informatie op staat en staan ze je prima te woord? Dan kun je erop vertrouwen dat het goed zit.

 

Een betrouwbare taxi boeken

Voorbeelden van dit soort betrouwbare websites zijn bijvoorbeeld schipholtaxi.amsterdam, de Schipholtaxi van Taxibestellen.nl. Hier lees je alle informatie die je nodig hebt voor het boeken van een taxi. Zoals bijvoorbeeld hoeveel de rit je zal kosten, dat je de rit tot 24 uur van tevoren kosteloos kan annuleren en wat de tarieven zijn voor zakelijk vervoer. Dan kun je met een gerust hart helemaal ontspannen op reis en weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.