Beeldrijk Assen
Image default
Kinderen

Hoe leer je je kinderen steppen?

Hoe leer je je kinderen steppen?

Kinderen van alle leeftijden genieten van steppen en het rijden op een spacescooter is een geweldige manier om naar buiten te gaan en plezier te hebben. Of je nu op zoek bent naar een leuke dagelijkse activiteit of gewoon iets dat je in het weekend kunt doen, het is gemakkelijk om te leren steppen.

Je moet ervoor zorgen dat je kinderen een helm hebben

Je moet ervoor zorgen dat je kinderen een helm hebben. Een helm is belangrijk om het hoofd te beschermen, zeker bij een ongeval. Je moet ervoor zorgen dat ze weten hoe ze hun helm correct moeten passen en dragen. Een goede pasvorm betekent dat er geen opening is tussen het hoofd van het kind en de helm wanneer ze deze dragen. Afhankelijk van hoe groot of klein je kind is, kunnen enkele aanpassingen nodig zijn. De veiligheid kan worden gecontroleerd door op verschillende onderdelen van de helm te drukken. Als het meer dan een centimeter in een willekeurige richting beweegt, geeft dit aan dat er zwakke plekken in zitten. Je kunt ook een fietstas kopen waar ze hun benodigdheden in kunnen plaatsen als ze op hun step rijden. Een fietstas is voldoende om hun helm mee te nemen. Dit beschermt de helm tegen beschadiging wanneer deze niet in gebruik is.

Leer je kinderen over veiligheid

Als je eenmaal hebt besloten om je kinderen te leren steppen, moet je ze ook voorlichten over veiligheid. Leer ze hoe ze op de juiste manier een helm moeten dragen voordat ze op de step stappen. Dit houdt in dat je ervoor moet zorgen dat het goed past en niet te los of te strak op hun hoofd zit. Het moet ook stevig worden vastgemaakt met de riemen op hun plaats, zodat het niet gemakkelijk loskomt als ze van hun step vallen. Leer ze hoe ze beschermende kleding moeten dragen tijdens het rijden op hun step. Denk hierbij aan schoenen die goede ondersteuning en comfort bieden. Ze moeten ook kleding dragen die bescherming bieden tegen stoten en krassen tijdens het rijden op de step. De veiligheidsregels voor het rijden op een step zijn gelijk aan de veiligheidsregels voor het rijden op een kinderfiets.

Werken aan balans en sturen

Begin met werken aan balans en sturen. Zorg ervoor dat de step de juiste maat heeft voor je kind. Zoals gezegd moeten ze een helm en comfortabele schoenen dragen om op de juiste manier te steppen. Leer je kind hoe ze goed kunnen balanceren op de step. Plaats een voet aan elke kant van het voorwiel. Hun gewicht moet gelijkmatig worden verdeeld over beide benen en armen voor de beste balans. Dit maakt het sturen ook een stuk prettiger.

Help ze op weg

De eerste keer dat je kind op een spacescooter probeert te rijden, hoef je je geen zorgen te maken of hij zal omvallen. Probeer hem met een duwtje op gang te krijgen en laat hem dan los. Als ze vallen, leren ze meer dan alleen maar opnieuw proberen zonder succes. Als ze dit onder de kine hebben is het tijd voor snelheid. Je kind heeft de basisprincipes van het rijden op een step al onder de knie, maar nu is het tijd om het plezier en de opwinding op te voeren. Zorg ervoor dat ze hun step op een veilige en vlakke ondergrond rijden om ze toch veilig te houden. Ongeacht het ervaringsniveau van je kind, moet je ze aanmoedigen om nieuwe dingen te proberen. Wees geduldig terwijl ze leren. Het is belangrijk om je kinderen te laten weten dat je er voor hen bent als ze hulp nodig hebben.