Beeldrijk Assen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe kunt u besparen op de kosten voor VvE beheer?

Veel huiseigenaren zijn bekend met de terugkerende maandelijkse voorschotbedragen voor een Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE zorgt voor het onderhoud en beheer voor het hele pand, en de voorschotten zijn een bijdrage in deze kosten. Maar het komt regelmatig voor dat de voorschotbedragen aan de hoge kant worden ervaren, en dat er onduidelijkheid heerst over waar het voorschotbedrag op is gebaseerd. Het kan daarom interessant zijn om te onderzoeken hoe uw VvE voorschotbedrag is opgebouwd.

Waar zijn de kosten voor VvE beheer doorgaans uit samengesteld?

Het voorschotbedrag of servicebedrag wordt gebruikt om de gemeenschappelijke kosten die moeten worden gemaakt zoals elektriciteit en verwarming voor gemeenschappelijke ruimten, verzekeringen, klein dagelijks onderhoud, schoonmaak, storingsdiensten en kosten voor de administratie mee te voldoen. Deze posten souperen echter maar een klein deel van de middelen. Het grootste gedeelte wordt in beslag genomen door reserveringen voor grote onderhoudsprojecten als renovatie van een dak of een trappenhuis. Maar wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud kunnen de kosten die worden doorberekend in de voorschotbedragen van het VvE beheer behoorlijk oplopen. Dit kan worden voorkomen door het opstellen van een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP).

Hoe zorgt u ervoor dat de kosten voor VvE beheer binnen de perken blijven?

Een goede VvE beheerder kan ervoor zorgen dat groot onderhoud op tijd wordt ingepland en de onderhoudswerkzaamheden goed worden uitbesteed. De planning voor het groot onderhoud legt uw beheerder vast in een MJOP wat u inzicht geeft in welke onderhoudsprojecten op stapel zijn en de kosten die ermee zijn gemoeid. Door een goede VvE beheerder te kiezen die voorkomt dat er onnodige kosten worden gemaakt door achterstallig onderhoud kunt u besparen op de kosten voor uw VvE beheer. Neem daarvoor bijvoorbeeld vrijblijvend contact op met het kantoor van Winter VvE beheer. De medewerkers van dit bedrijf gaan graag met u in gesprek over een op maat gemaakt dienstenpakket.

https://mijnkeusvvebeheer.nl/