Beeldrijk Assen
Image default
Gezondheid

Hoe gaat een hsp coach te werk?

Hoogsensitiviteit is iets dat redelijk veel voorkomt en een deel van deze hoogsensitieve mensen klopt voor hulp aan bij een hsp coach. Gemiddeld wordt er gezegd dat ongeveer vijftien tot twintig procent van de bevolking hoogsensitief is. Echter, een deel van deze mensen is er zelf helemaal niet bewust van dan ze in de categorie van hoogsensitiviteit vallen. Dit komt doordat hoogsensitiviteit en de werkzaamheden van een hsp coach onderwerpen zijn waar eigenlijk nog niet veel over bekend is bij het grote publiek. Om meer te lezen en bovendien te leren over deze twee onderwerpen ben je hier aan het juiste adres. 

Wat is een hsp?

 

Voordat je straks meer zult lezen over de werkzaamheden van een hsp coach en life coaching amsterdam is het eerst interessant om te leren wat er nou eigenlijk bedoeld wordt met de term hsp. Hsp is een afkorting die staat voor hoogsensitief persoon. Een hoogsensitief persoon is iemand die zichzelf zal herkennen in allerlei verschillende kenmerken van hoogsensitiviteit. Er is geen diagnose van een arts of een psycholoog nodig. Hoogsensitiviteit is namelijk geen stoornis, maar het is simpelweg een kenmerk van iemands persoonlijkheid. Er zijn verschillende uiteenlopende kenmerken waar een hsp zichzelf in zou kunnen herkennen. 

Wat zijn de kenmerken? 

 

Een kenmerk waar een hoogsensitief persoon zichzelf in zou kunnen herkennen is bijvoorbeeld het feit dat prikkels zoals geluiden of licht sterk binnen kunnen komen bij die persoon. Daarnaast komt het vaak voor dat iemand zich veel aantrekt van de energie en de gevoelens van personen in zijn of haar omgeving. Verder is het ook gebruikelijk van een hooggevoelig persoon zich vaak regelmatiger vermoeid voelt dan andere personen. Dit komt doordat iemand die hooggevoelig is vaak veel aan het denken is en dus ook het verwerken van informatie en andere prikkels een hsp veel energie kost. 

Wat is een hsp coach? 

 

Deze verschillende kenmerken kunnen een grote rol spelen in het dagelijks leven van een hoogsensitief persoon. Voor mensen die hoogsensitief zijn is er hulp en ondersteuning beschikbaar in de vorm van een hsp coach. Deze coach is iemand die gespecialiseerd is in het helpen en begeleiden van hoogsensitieve personen. Met hulp van een coach kan een hsp meer leren over wat hoogsensitiviteit is. Verder leert de hsp ook wat de hoogsensitiviteit betekent voor zijn of haar eigen leven. Tot slot kan de coach de hsp ook leren hoe de hsp het beste kan omgaan met zijn of haar hoogsensitiviteit. 

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/