Beeldrijk Assen
Image default
Zakelijk

Voordelen en eigenschappen van neon verlichting

Wist je dat neon al meer dan een eeuw oud is? Deze verlichtingstype is in die tijd niet alleen heel populair gebleven, maar ook steeds vaker terug te vinden in moderne kunstinstallaties. Tegenwoordig wordt neon ook steeds vaker gebruikt door bedrijven om hun pand op te lichten of bij speciale gelegenheden zoals evenementen. Ben je benieuwd naar de voordelen van neonverlichting? Lees dan snel verder!

De voordelen van neon verlichting voor jouw bedrijf

Ten eerste is neonverlichting energiezuinig. Dit komt doordat de lampen minder stroom gebruiken dan bijvoorbeeld tl-buizen of gloeilampen. Daarnaast gaat neonverlichting ook langer mee, waardoor je er over het algemeen minder vaak voor hoeft te kopen.

Neon verlichting is ook heel veelzijdig. Zo kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om bepaalde delen van een ruimte extra te accentueren of juist sfeervol te verlichten. Daarnaast is het ook mogelijk om neonverlichting in allerlei verschillende kleuren te bestellen, waardoor je altijd wel een lamp vindt die perfect aansluit bij de stijl van jouw pand of ruimte.

Neonverlichting is dus perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar energiezuinige en duurzame verlichting met een sfeervolle uitstraling. Wil jij neon zakelijk bestellen? Neem dan snel contact op met Neon District voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

De eigenschappen van neon verlichting

Neonverlichting is niet alleen heel veelzijdig en energiezuinig, het heeft ook een aantal unieke eigenschappen die andere verlichtingssoorten niet hebben. Zo is neon bijvoorbeeld een koudkathode-gasdischarge lamp. Dit betekent dat de lamp werkt door elektrische stroom door een gas te laten gaan. Hierdoor ontstaat er licht wanneer de stroom door het gas gaat.

Doordat neonverlichting op deze manier werkt, zijn de lampen heel sterk. Neonverlichting kan namelijk wel tot wel 50.000 uur meegaan! Daarnaast zijn de lampen ook heel betrouwbaar en makkelijk te onderhouden, waardoor je er lang plezier van zult hebben.