Beeldrijk Assen
Image default
Woning en Tuin

Verhuizen naar Assen, waar moet je aan denken?

Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe, is een stad die veel te bieden heeft voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Met zijn rijke geschiedenis, diverse culturele evenementen en prachtige natuurlijke omgeving, is het geen wonder dat steeds meer mensen ervoor kiezen om naar Assen te verhuizen. In dit artikel bespreken we de unieke kenmerken van Assen, geven we tips voor een soepele verhuizing en benoemen we enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Een warm welkom in Assen

Assen staat bekend om zijn gastvrije en gemoedelijke sfeer. De stad heeft een bevolking van ongeveer 68.000 inwoners (CBS, 2023) en biedt een ideale balans tussen stedelijke voorzieningen en een landelijke omgeving. Of je nu op zoek bent naar een rustige woonwijk, goede scholen of uitstekende sportfaciliteiten, Assen heeft het allemaal.

Herkenningspunten en hoogtepunten van Assen

Assen is rijk aan herkenningspunten die de stad haar unieke karakter geven. Hieronder een overzicht van enkele belangrijke plekken:

TT Circuit Assen

 1. Het TT Circuit Assen is een wereldberoemd racecircuit dat jaarlijks duizenden motorsportliefhebbers trekt. Het circuit is niet alleen een icoon van de stad, maar ook een belangrijk onderdeel van de lokale economie en cultuur.

Drents museum

 1. Het Drents Museum biedt een uitgebreide collectie van archeologische vondsten, kunst en geschiedenis. Het museum is een must-visit voor zowel inwoners als toeristen en biedt regelmatig wisselende tentoonstellingen.

Gouverneurspark

 1. Dit prachtige park in het hart van de stad is een oase van rust en groen. Het is een ideale plek voor een ontspannen wandeling, een picknick of om gewoon te genieten van de natuur.

Vaart en havengebied

 1. Het havengebied van Assen is de laatste jaren flink ontwikkeld en biedt nu een bruisende omgeving met gezellige cafés, restaurants en winkels. Het is een populaire plek voor zowel inwoners als bezoekers om te genieten van een hapje en een drankje.

Asserbos

 1. Het Asserbos is een historisch bos dat zich uitstrekt over een groot deel van de stad. Het biedt talloze wandel- en fietspaden en is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Voordelen van wonen in Assen

Wonen in Assen biedt diverse voordelen die bijdragen aan een hoge levenskwaliteit. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Natuurlijke Omgeving: De stad is omringd door prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Drentsche Aa en het Fochteloërveen, wat tal van recreatiemogelijkheden biedt.
 • Goede Voorzieningen: Assen beschikt over uitstekende scholen, gezondheidszorg en sportfaciliteiten. Daarnaast zijn er tal van winkels, restaurants en culturele instellingen.
 • Bereikbaarheid: Assen heeft goede verbindingen met andere steden in Nederland, zowel per auto als met het openbaar vervoer. De stad ligt aan de A28 en heeft een goed bereikbaar treinstation.

Aandachtspunten bij een verhuizing naar Assen

Bij een verhuizing naar Assen zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen:

Drukke tijden en verkeersdrukte

 1. Assen kent, zoals elke stad, momenten van verkeersdrukte, vooral rond de ochtend- en avondspits. Plan je verhuisdag buiten deze tijden om stress en vertraging te voorkomen. De drukte neemt ook toe tijdens grote evenementen zoals de TT-races.

Woonwijken en buurten

 1. Assen heeft diverse wijken, elk met hun eigen karakter en voorzieningen. Het is belangrijk om te onderzoeken welke wijk het beste bij jouw wensen past. Populaire wijken zijn bijvoorbeeld Marsdijk voor gezinnen en de binnenstad voor jonge professionals.

Verhuisdiensten

 1. Overweeg om gebruik te maken van lokale verhuisdiensten zoals Verhuisvoordeliger. Deze diensten kennen de stad goed en kunnen je helpen met een efficiënte en kosteneffectieve verhuizing.

Voorzieningen en diensten

 1. Zorg ervoor dat je voorafgaand aan je verhuizing alle nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit, internet) hebt geregeld. Dit voorkomt ongemakken zodra je in je nieuwe woning bent aangekomen.

Assen in cijfers

Volgens de meest recente gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek), heeft Assen een bevolking van ongeveer 68.000 inwoners, met een lichte groei in de afgelopen jaren. De stad heeft een diversiteit aan leeftijdsgroepen, waarbij een aanzienlijk deel van de bevolking bestaat uit jonge gezinnen en senioren. De werkloosheidscijfers liggen onder het landelijke gemiddelde, wat wijst op een gezonde lokale economie.

Overzicht Assen

Verhuizen naar Assen kan een uitstekende keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een stad met een perfecte balans tussen stedelijke voorzieningen en natuurlijke schoonheid. Met zijn rijke geschiedenis, gastvrije sfeer en diverse voorzieningen, biedt Assen een hoge levenskwaliteit voor al zijn inwoners. Vergeet niet om goed voorbereid te zijn op de verhuizing en rekening te houden met de drukke tijden en verkeersdrukte. Of je nu kiest voor een woning in een rustige buitenwijk of in het bruisende stadscentrum, Assen heet je van harte welkom.

https://verhuisvoordeliger.nl/