Beeldrijk Assen
Image default
Auto's en Motoren

Veilig rijden dankzij software voor rijgedrag analyse

Niet alleen heeft rijgedrag invloed op het milieu en kosten van het voertuig, rijgedrag heeft uiteraard ook veel invloed op veiligheid. In dit blog maak je kennis met software dat rijgedrag nauwkeurig kan analyseren. Met rijgedrag analyse kunnen wagenparkbeheerders duurzaam ondernemen stimuleren, kosten van het wagenpark verlagen en de verkeersveiligheid van haar bestuurders verbeteren.

Wat is rijgedrag analyse software precies?

De software helpt wagenparkbeheerders om de rijstijl van bestuurders te volgen, vergelijken én verbeteren op basis van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan: overmatig versnellen, remsnelheid, bochtensnelheid, mate van stationair draaien, te hard rijden en rijd in een overmatig toerental. De software meet al deze indicatoren en zet het om in bruikbare data.

De gewonnen data is vervolgens te zien in het dashboard en kan gebruikt worden om duurzaam actieplan uit te werken. Dit vermindert kosten en slijtage van voertuigen én verhoogt de verkeersveiligheid. Uiteindelijk met als doel om bestuurders slimmer, efficiënter en veiliger de weg op laten gaan.

Hoe werkt het?

Wagenparkbeheerders kunnen op dagelijkse basis zien hoe bestuurders rijden volgens bepaalde parameters. Op basis van het rijprofiel kan de wagenparkbeheerder zeer gerichte feedback geven. Niet alleen aan bestuurders, maar ook aan het management. Dagelijkse rapporten over het rijgedrag van bestuurders zijn eenvoudig te downloaden. Door rapporten met elkaar te vergelijken krijgen wagenparkbeheerders inzicht in welke werknemers meer risico op ongevallen of schade lopen. Het maakt het tijdig ondernemen van actie mogelijk waardoor grote schade én belangrijker, letsel voorkomen kan worden.

Rijgedrag analyse voordelen

Inzicht in rijgedrag zorgt dat bestuurders een veiligere rijstijl aannemen en zich sneller kunnen aanpassen aan een onverwachte situatie. Daarnaast verminderd het schadelast, verminder je bandenslijtage en kan je actief je personeel helpen beter te rijden op de weg. Het levert het volgende op:

  • Lager brandstofverbruik
  • Geautomatiseerde rapporten
  • Inzicht in wagenparkactiviteiten
  • Minder schadeclaims
  • Minder onderhoudskosten
  • Minder uitstoot van CO2

Profiteer van deze voordelen en ga voor meer veiligheid op de weg!

https://yeshugo.com/