Ik heb onlangs nog een opleiding in marketing gevolgd. En tijdens deze twee dagen werd een hele voorraad informatie ontvangen, die de omzet van elk bedrijf kan verdrievoudigen. En aangezien dit niet de eerste keer is dat ik ‘getrouwd’ ben, weet ik dat ik alles moet opschrijven. Maar tot mijn grote verbazing maakte ik de minste aantekeningen van deze training. En niet omdat er weinig bruikbare inhoud was. Maar omdat bij elk voorbeeld een verhaal werd aangehaald dat zich in de herinnering nestelde. En dit soort communicatie wordt storytelling genoemd. PRINCIPE VAN OPSLAG De ontvangen informatie wordt binnen 72 uur vergeten, behalve de informatie die voor u van cruciaal belang is en die via verhalen wordt overgebracht. Dat is de reden waarom in onze tijd de richting van het vertellen van verhalen zich zo sterk begon te ontwikkelen. Of het nu gaat om een online webinar, uw website of een televisiereclame. Storytelling is het verstrekken van informatie door middel van verhalen, verhalen, fabels, gelijkenissen, anekdotes. Je kunt deze richting een onderdeel van copywriting noemen. Het maakt ook gebruik van slimme trucs, alleen zijn ze gericht op het creëren van een specifiek verhaal, met intriges en een aangrijpend einde. Iets wat in veel teksten ontbreekt. De belangrijkste taak van deze aanpak is ervoor te zorgen dat de gesprekspartner vanaf de eerste seconden begint deel te nemen / zich in te leven in de situatie van de protagonist, wat uiteindelijk leidt tot het noodzakelijke doel. En binnen marketing zijn er twee globale doelen: Trein; Verkoop (idee / voordelen / product). Al het andere zullen subcategorieën en onderafdelingen van secties zijn. Bijvoorbeeld een verhaal bij een voorstelling over je mislukkingen, waardoor je besloot alles in het leven te veranderen en daardoor een oplossing vond, ideaal voor een sales lead. Wanneer een verhaal over hoe een medewerker een 2-voudige overmatige vervulling van een persoonlijk plan heeft gemaakt, al een uitstekende aanwijzing zal zijn voor het feit dat u ernaar moet streven om beter te werken. SOORTEN OPSLAG Het gebruik van deze tool is zo breed dat ik helemaal geneigd ben te zeggen: je kunt hem overal gebruiken. Laten we nu eens kijken naar enkele voorbeelden van het gebruik van storytelling in marketing. En ik moet meteen zeggen dat dit niet de hele lijst is. De soorten verhalen kunnen heel lang worden opgesomd en bedacht, laten we even stilstaan bij de meest populaire.
Je kunt op verschillende manieren subtieler zijn en een interessant verhaal presenteren op de site. Je kunt een interactief persoon maken die een verhaal vertelt over een bedrijf. Of je kunt de hele site maken in de vorm van een verhaal, waarbij elk scherm een specifieke passage vertelt. Je kunt een website maken waar het hele verhaal op letterlijk twee schermen wordt gepresenteerd.
Communiceer uw verhaal in digitaal zakendoen door te communiceren met een chatbot. Voor een van onze klanten hebben we zo’n regeling gemaakt. Waar de persoon aan de andere kant is, communiceert via vibe en telegrammen met onze bot door een antwoordoptie te kiezen. Naast een interessant verhaal is er ook een constante betrokkenheid bij vragen.
Of gewoon een e-mail, waarin u een idee door middel van een verhaal overbrengt of zelfs verkoopt. Overigens is het in Amerika populair om hele series brieven te maken, verhalen waarin er een relatie is als een serie. En volgens de wetten van het genre eindigt elke letter op het meest interessante moment.
Waarschijnlijk spreekt de pionier van de hele vertelbeweging in het bedrijfsleven. Het zijn verhalen die helpen om de nodige informatie op een hoogwaardige en diepe manier aan de luisteraar over te brengen, en het belangrijkste is dat ze een persoon tot actie aanzetten. Daarom bestaan veel webinars nu voor 60-80% uit gelijkenissen, anekdotes en verhalen. Omdat ze klinken zonder een directe oproep om te kopen, maar ze praten erover.
Dit is moeilijk te implementeren omdat video’s meestal erg kort van duur zijn. Maar met een beetje raffinement kun je een beknopt en effectief verhaal maken. Een zuivelproducent kan bijvoorbeeld een verhaal filmen over hoe zijn product tot stand komt.
Een zeer populaire implementatie op internet en sociale netwerken. Met behulp van video worden verschillende betekenissen overgebracht. Zo’n implementatie zien we vaak terug in online diensten, waar ze laten zien dat er een Martin was die elke dag klanten verloor. Tot ik erachter kwam … Nou, dan is alles duidelijk. Hier is een voorbeeld van zo’n vertelvideo.
Ik weet zeker dat je dergelijke verhalen over verhalen minstens één keer hebt gezien – twee spandoeken langs de weg, de eerste stelt een vraag en de tweede geeft antwoord. Dit is ook een soort verhaal, alleen heel, heel, heel kort. Maar het principe is hetzelfde.
We hadden de ervaring met het maken van een marketingpakket voor een franchise, waarbij op alle pagina’s een speciaal getekend personage vertelde waarom onze franchise de beste is en welke voordelen de klant kan krijgen door voor ons te kiezen. ACHT GEHEIMEN VAN OPSLAG Hoe te schrijven, hoe te leren – dat wil zeggen, de regels en grondbeginselen van het vertellen van verhalen. Laten we het hierover hebben zonder vast te zitten aan een specifiek implementatieformaat, want we zullen er later over praten. Hieronder ziet u de basistrucs en technieken voor het vertellen van verhalen. 1.Open lus In de taal van onze melkweg, een open lus. Hieruit begint de structuur van het vertellen van verhalen op te bouwen – helemaal aan het begin moet je altijd de intriges doen. Zeg A en niet B. Je moet ervoor zorgen dat de gesprekspartner het einde van het verhaal wil horen. Daarom is er bij het zaaien altijd een kleine start bij het begin. Een voorbeeld uit het gezinsleven: “Schat, we moeten serieus praten.” 2.Afstemmen Er bestaat zoiets als rapport – dit is wanneer een bepaalde synchronisatie plaatsvindt tussen twee mensen in acties, in woorden, in gebaren….. KORT OVER HET HOOFD Zakelijke story vertellen is geen reclame. Hoewel het een gemeenschappelijk doel heeft. Met behulp van storytelling, namelijk verhalen, leiden we de gesprekspartner tot een bepaalde gedachte. Dat wil zeggen, hij krijgt het gevoel dat dit hem niet is opgelegd, maar hij is hier zelf toe gekomen. Het verschil tussen wat je werd voorgesteld en wat je zelf in jezelf realiseerde, is erg groot. Daarom wordt deze technologie steeds vaker toegepast in bedrijven waar de opdrachtgever snel een negatieve beslissing neemt over werk. …..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!
|
https://marketingbook.shop/ |
