Beeldrijk Assen
Image default
Woningen

Redenen waarom een regelmatige dakinspectie noodzakelijk is

De afgelopen dagen lijkt het eerder herfst dan lente te zijn door de vele neerslag en enkele hagelbuien. Hoewel de mens met een paraplu of regenjas geholpen is, beschikt het dak niet over een regenbeschermer, waardoor de dakpannen dagelijks blootgesteld worden aan de wisselende weersomstandigheden. Om die reden is het ook niet verrassend dat iedereen wel eens te maken krijgt met een gescheurde dakpan of verplaatste nokvorst. Desondanks is het hierdoor niet minder belangrijk om direct actie te ondernemen om de schade te herstellen, aangezien dit grote gevolgen kan hebben voor de staat van het dak en de woning. Zo is het mogelijk dat er door een verplaatste dakpan lekkage ontstaat met grote waterschade tot gevolg.

Hoe voorkom je daklekkage?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus staan de dakdekkers van Dakbeheer Hermans graag voor u klaar om een gratis dakinspectie uit te voeren. Door deze dakinspectie zal de staat van het dak gecontroleerd worden op onder andere algen- en mossengroei, verplaatste of beschadigde dakpannen en andere zaken omtrent dakbeheer. Vervolgens zullen wij terugkoppelen wat de eventuele schade betreft en of een reinigingsbeurt noodzakelijk is om de staat van het dak te optimaliseren. Echter, wanneer u al lekkage vermoedt, zullen wij ook eerst een dakinspectie uitvoeren om te achterhalen waar het lek zich precies bevindt en welke methoden toegepast moeten worden om het lek te repareren. Pas als dit duidelijk in kaart gebracht is, kunnen de dakdekkers daadwerkelijk te werk gaan om de lekkage te verhelpen.

Contact met Dakbeheer Hermans

Twijfel je of er lekkage is ontstaan? Schroom dan niet om contact op te nemen met de dakdekkers van Dakbeheer Hermans om een dakinspectie aan te vragen, waarmee er achterhaald kan worden of dit daadwerkelijk het geval is. Zoals eerder namelijk al is gezegd: voorkomen is beter dan genezen.

https://www.economy.nl/