Beeldrijk Assen
Image default
Winkelen

Hoe wordt neon licht gemaakt?

Wil je weten hoe neon licht wordt gemaakt? In dit artikel lees je alles over het tri fosfor suspensie systeem. We vertellen je wat het is, hoe het werkt en waarom deze techniek wordt gebruikt bij de productie van neon letters. Daarnaast vertellen we je ook alles over neon verlichting in algemene zin! Wil je neon bestellen? Ga dan direct naar Neondistrict.nl!

Hoe wordt neon licht gemaakt?

Neonlicht wordt geproduceerd door elektrische energie toe te passen op neon of andere edelgassen. Wanneer dit gebeurt, ioniseren de atomen van het gas en produceren ze licht. Dit proces is vergelijkbaar met dat van een gloeilamp, maar in plaats van een metalen filament om licht te produceren, gebruiken neonlampen een cathode (een laag met negatieve elektronische lading) en een anode (een laag met positieve elektronische lading).

De neon letters worden voorzien van een hoogwaardig fluorescentie poeder door middel van het tri fosfor suspensie systeem. Hierbij wordt vloeibaar poeder in de neon letters gegoten wat vervolgens op 400C in het glas wordt gebakken. Het resultaat is een prachtige, heldere en kleurrijke neonverlichting!

Neonlicht is niet alleen uniek vanwege de manier waarop het licht produceert, maar ook vanwege de kleuren die het kan maken. Neonlicht wordt geproduceerd in een breed spectrum van kleuren, afhankelijk van de soort edelgas dat wordt gebruikt. Sommige neonlichten zijn rood, oranje of geel, terwijl andere blauw of paars licht produceren.

Neonlicht is ook uniek in vergelijking met andere vormen van licht, zoals led-verlichting en gloeilampen, omdat het niet alleen helderder is, maar ook veel energiezuiniger. Neonlicht wordt geproduceerd door een elektrische stroom toe te passen op een neonbuis of ander edelgas. Dit proces is veel efficiënter dan het verbranden van een metalen filament om licht te produceren, zoals bij gloeilampen. Daarnaast zijn neonlichten ook veel duurzamer dan andere vormen van licht, met een levensduur van ongeveer 50.000 uur!