Beeldrijk Assen
Image default
Toerisme

Antwerpen toerisme

Antwerpen toerisme

 

Belgisch Antwerpen is een kunststad: musea, galerijen, antiekhandelaren, kunstateliers en salons overweldigen het gewoon. En dit is begrijpelijk: hier werden Rubens, Antoine Van Dyck, Adrian Brouwer, Quentin Macesa en Pieter Bruegel geboren. Antwerpen is ook de op één na grootste haven van Europa en de “meest diamant” stad ter wereld.

Antwerpen is de belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen en de op één na grootste stad van het land. Er is hier een prachtig historisch centrum, grotendeels te danken aan de tijd dat de stad een van de belangrijkste financiële centra van de wereld was (na de belegering van Antwerpen door de Spanjaarden in 1585 nam Amsterdam de leiding). Ook het moderne Antwerpen staat bekend als het centrum van de mode-industrie en design, waar veel Vlaamse en buitenlandse kunstenaars, schrijvers, intellectuelen en acteurs aankomen. Dit alles komt tot uiting in de overvloed aan trendy bars en winkels.

Antwerpen is een stad met vele gezichten, en in tegenstelling tot het categorisch middeleeuwse Vlaamse Brugge of Gent, is het erg dynamisch en modern.

 

 

 

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html