Beeldrijk Assen
Image default
Onderwijs

Altijd een cursus in jouw buurt

Een nieuwe cursus of opleiding starten is leuk, maar dan wel graag wel een beetje in de nabije omgeving. Als je er een uur voor moet reizen is dat niet per definitie erg, maar dichtbij is fijner. Als je de leslocaties Fabius bekijkt, zie je in een oogopslag dat ze door heel Nederland zitten. Er zit altijd wel handig een vestiging bij jou in de buurt. Of je nu in Groningen, Den Helder of Maastricht woont, door de spreiding van de leslocaties hoef je nooit ver te reizen.

Gunstige tijden van lessen

De lengte van de cursussen en opleidingen zijn prettig. Bij de meesten kun je binnen het jaar je diploma halen. Dat betekent dat je binnen twaalf maanden het roer in je arbeidsleven kunt omgooien. Dat is een fijne gedachte. Je kunt het heft zelf in handen nemen en weer gaan doen wat je leuk vindt. Maar niet alleen de lengte van de opleiding is van belang, ook het moment waarop de lessen zijn doen ertoe. Bij de meeste opleidingen kun je kiezen uit een ochtend- en avondversie. ’s Ochtends heb je les van negen tot twaalf uur. Dat betekent dat je de rest van de dag nog gewoon hebt, mochten je kinderen tussen de middag naar huis komen. Dat red je prima.

Avondopleiding; ook een uitkomst

Wil je niet overdag van huis en wacht je liever totdat je partner aan het eind van de middag weer thuis is? Dan is er ook een avondvariant. Deze start om zeven uur en hij duurt tot tien uur ‘s avonds. Voor veel mensen is dit het ideale tijdstip. Je moet alleen wel een avondmens zijn en nog fit en wakker zijn als je les begint. Dus een beetje kennis van jezelf en of je nog nieuwe lesstof opneemt in de avonduren is wel handig.