Woningen

Goedkope ramen

 

Installatie van kunststof ramen.

De installatie van kunststof ramen wordt uitgevoerd door specialisten: vanaf zorgvuldige metingen tot en met de levering van het object aan de klant.

Wat is de hoogwaardige installatie die elk raambedrijf belooft in advertenties? Hoe wordt het uitgevoerd?

Het is belangrijk om te voldoen aan de nodige interne indicatoren in de kamer:

temperatuurregime (evalueer hoe goed en stabiel de verwarming in de winter werkt),
vochtigheid (tonnen linnen mogen niet de klok rond in de kamer worden gedroogd),
ventilatie (de kamer wordt regelmatig geventileerd, de afzuigkap werkt correct).

Algemene vereisten
Een competente en hoogwaardige installatie van een raam wordt beperkt tot de installatie en bevestiging op een niveau in de voorbereide opening en de uitvoering van een montagenaad rond de omtrek.

Een constructievoeg is een combinatie van verschillende isolatiematerialen die samenwerken. Het is noodzakelijk om de ruimte tussen het raamkozijn en de opening op te vullen.

Bestaat meestal uit drie lagen:

Extern (dampdoorlatend) – beschermt de naad tegen atmosferische invloeden (regen, sneeuw, wind, ultraviolette straling) en verwijdert capillair vocht van de hoofdlaag.
Hoofd (centraal) – biedt betrouwbare warmte- en geluidsisolatie.
Intern (dampscherm) – beschermt de naad tegen vocht in de kamer.
Voor extra bescherming van de isolatielaag tegen het technologische vocht van de buitenmuren (metselwerk, monolithisch beton), wordt vaak een extra, vierde water- en dampschermlaag aangebracht tussen de middelste laag van de voeg en het oppervlak van de opening.

Eisen aan de materialen van de montagenaad
De vervorming van het blok als gevolg van het temperatuurverschil moet worden waargenomen door een willekeurige laag van de montagenaad of door het voegwerk van twee of drie lagen. Maar alleen hoogwaardige materialen kunnen dergelijke functies bieden.

De materialen van de montagenaden moeten:

voldoen aan de eisen van normen (houdbaarheid, levering, etc.);
een sanitaire en epidemiologische conclusie hebben in overeenstemming met de wetgeving van de staat;
een werktemperatuur hebben van gebruik in het bereik van -10 ° С tot + 40 ° С;
compatibel zijn met elkaar, de materialen van de muuropening, raamkozijn en bevestigingsmiddelen;
voorkom ophoping van vocht in de montagenaad en warmte-isolerende laag tijdens het bedrijfsjaar.
De volgorde van werken.
Voor een juiste installatie raden we aan de volgende werkvolgorde in acht te nemen:

Opening voorbereiding.
We verwijderen stof- en mortelstromen uit de opening. Defecte plaatsen zijn stopverf met een waterdichte verbinding. Spanen en beschadigingen tot 10 mm hoogte en diepte zijn toegestaan.
We vullen de holtes in de hellingen van de muuropeningen met inzetstukken van hardschuimisolatie of een speciaal gipsmengsel (vergeet niet om ze na het gebruik van minerale wol te beschermen tegen vocht). Bij het installeren van een raamblok in kwartopeningen, moet de aanbevolen aanpak voor een kwart van de raamblokkast minimaal 10 mm zijn.
Voordat we isolatiemateriaal aanbrengen, reinigen we de raamopening van stof, vuil en olievlekken. In winterse omstandigheden – van sneeuw, ijs, vorst (met verwarming en drogen van het oppervlak).
Indien correct geïnstalleerd, zal de metaal-plastic structuur meer dan een decennium meegaan.
Met een correct geïnstalleerde installatie gaat de metaal-plastic structuur meer dan een decennium mee.
We installeren het raam in de opening.
We bevestigen het op speciale pads (plastic of hout). Het aantal en de locatie van de steunkussens zijn aangegeven in de technische documentatie.
We bevestigen het raam in de opening op kozijnpluggen of gebruiken ankerplaten met een bepaalde stap.

Voor de buitenlaag worden PSUL (voorgecomprimeerde afdichtingstapes), dampdoorlatende kitten of pleisters gebruikt.

In de meeste gevallen wordt de tape gebruikt voor een opening met een buitenste kwartier: voordat het raam wordt geïnstalleerd, wordt het langs de randen aan de zijkant en bovenkant van het raamkozijn van buitenaf verlijmd. Bij het bevestigen van het raam in de opening worden ze bijna dicht tegen het buitenste kwartier gedrukt. Uitlopend neemt de tape de ruimte tussen het frame en de opening in beslag.
Dampdoorlatende kit (de meest voorkomende STIZ-A) – in openingen bZonder kwartje, als de schuimnaad van buitenaf volledig zichtbaar is. Het raam zit vast in de opening, geschuimd. Nadat het schuim is opgedroogd, wordt het bijgesneden en behandeld met een kit met een borstel of spatel.
Het is handig om gips voor buitengebruik in elke opening te gebruiken. Het is erg belangrijk dat het dampdoorlatend is!
De hoofdlaag (middenlaag) is overal gemaakt van polyurethaanschuim. Het is belangrijk dat installateurs professioneel schuim en een schuimpistool gebruiken. Neem de aanbevolen montageruimte in acht.

Als de opening groter is dan nodig, wordt deze in lagen aangebracht, met tussenpozen om te drogen.
Als de opening groter is dan nodig, wordt deze in lagen aangebracht, met tussenpozen om te drogen.

Het vullen van de installatiekloof met warmte-isolerende materialen moet in doorsnede continu zijn, zonder holtes, kieren, scheuren en overlopen. Delaminatie door spleten, spleten en holtes groter dan 6 mm is niet toegestaan.

De binnenste laag is gemaakt van zelfklevende tapes met dampremmende laag of elastische kit. De laag moet continu zijn, zonder gaten.

De tape wordt aan de ene kant op het raam gelijmd voordat het schuimt, en aan de andere kant op het oppervlak van de opening, waardoor het gedroogde schuim wordt bedekt. Meest gebruikte banden “Robiband”, Bauset.
Het afdichtmiddel wordt op het schuim aangebracht nadat het is opgedroogd. De meest voorkomende is STIZ B.
Opgemerkt moet worden dat de binnenste laag niet altijd nodig is. Bijvoorbeeld bij het afwerken van een opening met een kunststof vensterbank en kunststof hellingen met plamuurnaden met vloeibaar plastic. Bij het bepleisteren van interne hellingen kunt u niet zonder (aangezien dit een nat proces is).

Installatie van accessoires
Voor de laatste afwerking van de opening na het installeren van het raam, worden er een eb van buitenaf, een vensterbank van binnenuit en interne hellingen rond de omtrek toegevoegd.

Ebb (geverfd metaal) beschermt tegen vocht (regen en sneeuw) onder het raam. Het is met schroeven aan een subframe bevestigd, een speciaal steunprofiel onder het raam, dat er noodzakelijkerwijs bij hoort. Het eb moet duidelijk langs de breedte van de opening worden gesneden, zodat er geen openingen aan de zijkanten zijn waarin vocht kan binnendringen. Het moet minimaal 20-30 mm uitsteken vanaf de buitenrand van de muur. Dat de regen niet “trommelt” op het getij, de ruimte eronder wordt geschuimd of er wordt een geluiddichte tape op de achterkant gelijmd.
De vensterbank wordt op de maat van de opening gesneden, in een brancard onder het raam gestoken, op een niveau op houten of plastic voeringen geplaatst, de ruimte eronder wordt geschuimd of gelegd met een isolatielaag. Vensterbanken zijn van verschillende typen: standaard, acryl (danke, kristalliet), hout, steen en andere.
Hellingen zijn kwetsbaar voor extreme temperaturen en condensatie, zelfs als het raam correct is geïnstalleerd. Daarom raden we aan om ten eerste waterdichte materialen te gebruiken bij het afwerken van hellingen en ten tweede om de opening te isoleren op een afstand van 150-200 mm van het kozijn. Er zijn verschillende manieren om de hellingen te versieren:
Gips. Na het plaatsen van het raam en de dorpel worden de zij- en bovenste hellingen gepleisterd en stopverf tot een vlak oppervlak is verkregen. Daarna kun je ze schilderen.
Vochtwerende gipsplaat. Vellen worden op de maat van de opening gesneden, volgens het niveau ingesteld en op schuim, schroeven, pluggen of constructielijm bevestigd. De voegen zijn stopverf, het oppervlak is geverfd of er is behang op gelijmd.
Plastic. Hellingen zijn gesneden en vlak. Kunststof panelen worden meestal met behulp van een U-vormig geleideprofiel aan het frame bevestigd, aan de opening – met montageschuim. De verbindingen zijn bekleed met vloeibaar plastic. Er zijn verschillende opties: sandwichpanelen, met een gekrulde platband en andere.
Venster aanpassen (vleugels openen)
Dit is een belangrijk installatiepunt. De deuren mogen bij het sluiten het frame niet raken, de armaturen moeten werken zonder externe geluiden, piepen, de hendel moet soepel draaien, zonder klikken. Alle openingsmodi moeten werken: draaien, kantelen, microventilatie.

De klemming van de vleugel aan het frame wordt gecontroleerd: als het afdichtrubber niet strak genoeg wordt aangedrukt, wordt de klem vergroot; als het tegendeel is – verzwakken.

Controleer bij het installeren van constructies door werknemers de uitvoering van alle punten van het plan.

Goedkope ramen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/
Woningen

Nieuwe douche kopen? Hier alvast wat tips!

Nu is alleen de vraag voor welke mogelijkheid kies je? Een handige inloopdouche? Met als voordeel dat er geen randen of drempels op de vloer zitten zodat het vuil zich ook niet vast kan zetten. Deze is daardoor uitermate geschikt voor mensen met een beperking of voor senioren. Alleen moet je er wel op letten dat je op het sta gedeelte stroeve tegels neemt in verband met gladheid. Kies ik een douchecabine? Wat als grote voordeel heeft dat de rest van je badkamer droog blijft en de warmte blijft in de douchecabine hangen. En ze zijn nu ook verkrijgbaar zonder douchebak. Of douchepanelen dat is ook nog een mogelijkheid. Tja ik heb al wel de tegels uitgekozen en ik denk dat het de inloopdouche gaat worden.

 

Eindelijk is het zover, je hebt besloten dat je iets gaat doen aan je badkamer. In huis heb je zo ingericht dat je er je erg prettig bij voelt. Je voelt je fijn en beschermd thuis. Maar je badkamer daar kan wel wat aan verbeterd worden. Elke dag ben je er een paar keer. En je betrapt jezelf erop dat je je ergert aan hoe het er uitziet. Hoe je ook poetst die tegelvoegen zijn lelijk en het ziet er niet fris uit. Maar nu gaat er iets veranderen maar hoe wil je het eigenlijk hebben dat is nu de vraag.

 

De keuze tussen douche of bad is heel snel gemaakt. Een douche kopen dat staat vast. Voor mij is een douche onmisbaar of het nou zomer of winter is je frist er heerlijk van op. Je spoelt alles letterlijk en figuurlijk van je huid en hoofd af. En voor mijn gevoel spoel ik daarmee ook alle negatieve dingen van die dag weg. Beter gaan voor een douche kopen dan dat je in je badwater blijft zitten weken. Water moet stromen en niet stilstaan. Maak je eigen spa thuis, want ik douche altijd af met koud water en tussendoor heb ik wisseldouches. Dat is ook nog eens ontzettend goed voor mijn gezondheid want dat zorgt ervoor dat mijn immuunsysteem gezond blijft, mijn bloedcirculatie verbetert en mijn huid verbetert erdoor. Er zijn zelfs mensen die daardoor afvallen.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/douche
Woningen

Hovenier Veenendaal voor een nieuwe tuin

Bent u op zoek naar een hovenier in Veenendaal voor het aanleggen van uw nieuwe tuin? Kijk dan eens op de website van hoveniersbedrijf van de Kraats. Wij onderhouden niet alleen tuinen, maar ontwerpen deze ook en leggen ze zelfs aan! Bij ons bent u aan het juiste adres als u kwaliteit voorop stelt.

Hovenier Veenendaal voor zakelijke en particuliere klanten

Van de Kraats is de hovenier in Veenendaal die voor zowel particuliere als bedrijfstuinen de handen uit de mouwen steekt. Ons team staat klaar voor iedereen die een mooie tuin wilt. Een mooie tuin kan alleen worden gerealiseerd door middel van goede vakmensen en uitstekend materiaal. Ons familiebedrijf heeft beide. Onze medewerkers zijn allemaal ervaren en goed geschoold. Daarnaast maken wij gebruik van de nieuwste machines en moderne apparatuur. Een groot deel hiervan werkt op accustroom, beter voor het milieu dus! Door het gebruik van gespecialiseerde, moderne apparatuur kunnen wij de klussen snel en goed uitvoeren. Onze medewerkers gaan altijd voor het beste resultaat, zodat u echt kunt genieten van uw tuin.

Kwaliteit staat voorop

Kwaliteit is voor ons enorm belangrijk. Wij zorgen altijd voor een goede afwerking van uw tuin, zodat écht alles er top uitziet. Wij houden bij het ontwerp van een tuin altijd rekening met uw wensen en uw smaak. Een tuin is natuurlijk zeer persoonlijk. Wanneer u gebruik gaat maken van onze diensten, gaan wij dan ook altijd eerst met u rond de tafel zitten om uw wensen in kaart te brengen. Na dit gesprek gaat onze ontwerper, die meer dan tien jaar ervaring heeft, aan de slag met de tekeningen. Op de tekeningen kunnen uiteraard nog kleine details worden aangepast, zodat de tuin helemaal naar uw smaak is. Wij houden ook rekening met de grondwaarden en de groei van de huidige beplanting, zodat wij op de juiste manier uw tuin kunnen aanleggen.

Over ons

Bij hoveniersbedrijf van de Kraats staan wij graag voor u klaar bij zowel het ontwerp, als de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Op onze website ziet u welke projecten wij al eerder hebben mogen doen. Heeft u nog vragen of wilt u direct een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Woningen

Interne trend: verander uw huis in een groene oase

huis te huur

Planten brengen niet alleen groene leven in jouw huis, maar geven ook vorm en kleur. Daarom zijn deze organische sculpturen een onmisbaar element geworden in elke moderne interieurdecoratie. Van declaratie tot stijldetails, er is maar één regel: meer is meer. We voorzien je van groene tips en trucs!

Geef je interieur vorm met groen

Bij het inrichten van je huis bieden planten veel mogelijkheden. Door plantencollecties op open planken te presenteren, kunt u ze gebruiken als ventilerend alternatief voor scheidingswanden. Zoveel planten zien er altijd geweldig uit in de vergeten lege hoeken en kunnen elke kamer verlichten. Wees niet verlegen om verschillende varianten te mixen en matchen. Met planten kun je niet fout gaan. Hoe meer hoe beter! Maar je hoeft niet altijd naar collecties te gaan. Kies een grote, volgroeide plant als krachtig statement. Dit geldt vooral voor ruimtes met hoge plafonds. Of houd je meer van subtiele details? Van de vetplanten op de boekenplanken tot de mooie hangplanten boven de woonkamer: er is niet veel voor nodig om effect te creëren.

De huidige groene favoriet

Vetplanten en cactussen zijn niet zo groene vingers

Ze verkopen als warme broodjes. Wat gebeurt er anders? Als je vergeet ze water te geven, zijn vetplanten en cactussen behoorlijk vergevingsgezind. Maar begrijp me alsjeblieft niet verkeerd: deze groene vrienden hebben ook liefde en zorg nodig! Zet ze daarom niet op vergeten plekken, maar geef ze voldoende ruimte en zonlicht.

Boom van de pannenkoekenfabriek

Er wordt gezegd dat de Chinese munt niet alleen kan leven, maar ook naar verluidt het gezin geluk kan brengen. Daarom is de vraag naar pannenkoekkrullen tegenwoordig erg hoog. Voor je het weet heb je al een heel gezin: er verschijnen vaak kleine brokstukken, je kunt de goederen gemakkelijk ophalen.

Tropische planten met gaten

Met Monstera (ook wel Gatenplant genoemd) tover je het interieur om tot een tropische oase. Voor wie op zoek is naar subtiele hints: dit is geen plant, maar een indrukwekkend decoratief stuk.

3 groene tips voor het kweken van planten

Planten zijn eigenlijk een beetje als huisdieren: je moet voor ze zorgen, ze voeren en op ze letten.

1) Water geeft leven

Mensen maken zich vaak zorgen over onvoldoende water geven van onze planten. Overmatig water is echter de hoofdoorzaak van uitval van planten. Hoe deze situatie te vermijden?

Zorg ervoor dat de grond droog is voordat u weer water geeft. Laat de plant niet te lang in het water staan ​​om te voorkomen dat het wortelsysteem onder water komt te staan. Je kunt de planten onder de douche water geven, dit doen ze eigenlijk het liefst zodat het niet opgenomen water weer weg kan lopen.

Het is ook aan te raden om een ​​modderbal op de bodem van elke bloempot te leggen. Deze zorgen ervoor dat overtollig water langzaam wordt opgenomen en weer afgegeven.

2) Potten en verpotten

Kies een aarden pot in plaats van een aarden pot van plastic. Niet alleen om esthetische redenen, maar ook omdat het aardewerk poreus is waardoor de wortels kunnen ademen. Is het nu tijd om bij te vullen? Schakel dan niet onmiddellijk over naar het enorme formaat. Wortels hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe en bredere omgeving. Als de pot te groot is, zullen de wortels sneller verdrinken.

3) Licht is essentieel

Iedere plant heeft andere wensen qua verlichting. Plaats vijgenbomen bijvoorbeeld niet in donkere hoeken. Monstera groeit naar de zon toe, dus je moet hem af en toe draaien om de bladeren overal gelijkmatig te laten groeien. Varens doen het goed in de schaduw. Meestal is dit slechts een kwestie van logisch denken. Als je echter nog vragen hebt, raad ik je aan wat online onderzoek te doen met je nieuwe kamergenoot.

Planten zijn een belangrijk onderdeel van uw interieurdecoratie. Met een beetje zorg en liefde krijg je er veel voor terug!

huis te koop kessel lo

https://be.propenda.com