Woning en Tuin

Uw tuin aanleggen door deze hovenier in Veenendaal

Wij zijn Van de Kraats, een hovenier in Veenendaal die u graag helpt bij het ontwerpen en aanleggen van uw nieuwe tuin. Dit doen wij natuurlijk op professionele wijze en met veel enthousiasme. Wij beginnen met het ontwerp. Uiteraard doen wij dat geheel in overleg met u. Wij werken met de beste hoveniers in de regio Veenendaal. Zij hebben de kennis en ervaring om uw tuin de mooiste te laten zijn!

Tuinontwerp door hovenier in Veenendaal

Of u nu als particulier of als zakelijk hulp nodig heeft bij het ontwerp en de aanleg van een tuin, wij staan voor u klaar. Wanneer wij aan de slag gaan met uw buitenruimte brengen wij eerst uw ideeën en smaak in kaart, zodat uw tuin aansluit bij uw wensen. Het ontwerp van een tuin moet door een expert worden gemaakt, zodat alles klopt. Bij ons bent u verzekerd van expertise op het gebied van tuinontwerp. Onze ontwerper heeft meer dan tien jaar ervaring en weet precies wat er nodig is om van uw tuin iets prachtigs te maken. Na het gesprek met u, wordt er gekeken in uw huidige tuin om te zien wat er allemaal mogelijk is. Na het gesprek en het bezoek wordt het ontwerp uitgewerkt en krijgt u zo snel mogelijk de eerste versie toegestuurd. 

Tuinaanleg

Bent u het eens met het tuinontwerp van onze ontwerper, dan gaan wij aan de slag met de aanleg van uw nieuwe tuin. Ook bij de aanleg zorgen wij voor een goede uitvoering door te werken met mensen met ervaring. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Onze mensen werken dan ook met moderne machines die de kwaliteit kunnen waarborgen. Deze machines werken ook nog eens vaak op accustroom, zodat ook wij kunnen bijdragen aan een beter milieu. 

Meer informatie

Heeft u een vraag over het ontwerp of de aanleg van uw tuin? Neem dan eens contact met ons op via het contactformulier op onze website. Wij verzorgen ook graag het onderhoud van uw tuin. Ook daarover vindt u meer informatie op onze website. Wij hopen u snel te mogen helpen bij het realiseren van uw droomtuin! 


Woning en Tuin

Traplopen met kinderen en ouderen

Een veilige trap is één van de belangrijkste aspecten voor het realiseren van een ongevaarlijk huis. Niet alleen is dit van groot belang voor volwassenen, maar vooral ook kinderen en ouderen kunnen problemen ervaren bij het traplopen. Om die reden zijn er verschillende opties om de trap een veilige plek te maken voor ieder die er gebruik van moet maken. Lees snel verder voor de tips van trapexpert Lamiwood.

Zowel kinderen als ouderen kunnen gemakkelijker hun balans verliezen dan gemiddeld. Wanneer de traptreden dus glad blijken te zijn, is het een goed idee om antislip strips op de treden te bevestigen of op sokken door het huis te lopen. Een andere manier is tapijt aanbrengen op de traptreden of een kleed in de woonkamer te leggen. Dit zal vele vallen voorkomen en een veiliger gevoel creëren op de trap voor zowel kinderen als ouderen. Een tweede tip is het zorgen voor een leuning op gepaste hoogte. Kinderen hebben vaak houvast nodig bij het lopen, waarbij ze geregeld om jouw hand vragen. Ook ouderen kunnen soms begeleiding nodig hebben en steunen dan op jouw arm. De trapleuning vervangt in deze scenario’s jouw hand of arm, waaraan zij zich vast kunnen houden op de trap. Tot slot is er een tip voor kinderen in het bijzonder, waarbij het draait om de Balustrade. Door de zorgeloosheid van kinderen kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat ze hun hoofd door de balusters van de balustrade willen steken als grapje, maar dit kan fatale gevolgen hebben. Zorg er dus voor dat de spijlen niet te ver uit elkaar zijn geplaatst, zodat kinderen niet op dit idee kunnen komen.

Herken jij opkomende mobiliteitsproblemen of heb je sinds kort kleintjes die graag willen traplopen? Wees dan ongelukken voor en verdiep je in de mogelijkheden voor het creëren van een veilige trap. Lamiwood denkt graag met je mee!

 

https://www.lamiwood.nl/
Woning en Tuin

De juiste zonnepanelen kopen

Om je huis te voorzien van zonnepanelen kan je terecht bij natuurlijkenergie-nederland.nl. Hier zal je worden geholpen aan de meest effectieve zonnepanelen voor op jouw woning, gebouw of pand. Het hebben van zonnepanelen kan zeer effectief zijn en je helpen met het verminderen van je energierekening. Er gaat vaak veel geld naar de energiemaatschappijen, maar waarom zouden we daar zoveel geld aan betalen als je de energie ook kunt laten opwekken door natuurlijke materialen, zoals de zon bijvoorbeeld. Als je een huis hebt waar de zon een langere periode per dag op het dak schijnt, kan het wel een slimme investering zijn om zonnepanelen op je dak te laten leggen. Binnen een aantal jaren heb je de investering helemaal terugverdiend en geniet je van de voordelen die de panelen je te bieden hebben en betaal je nooit meer te veel aan een energie maatschappij. 

Kwaliteit van de producten

Bij Natuurlijk Energie kun je uitgaan van een goede kwaliteit, want dat is waar zij veel waarde aan hechten. Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het niet alleen belangrijk dat de panelen zelf van een goede kwaliteit zijn, maar ook de montage moet op een goede manier worden uitgevoerd. Als de montage niet goed wordt gedaan dan kan je net zo goed de panelen niet plaatsen, want hiermee is het effect weg. Ook een goede service wordt geboden bij de natuurlijkenergie-nederland.nl. Dat vindt men daar extreem belangrijk, omdat het uiteindelijk het doel is om de klant blij te maken en dat bereik je alleen maar door een goede service te bieden, naast het werk dat je aflevert.

Plaatsen van de panelen

Als je hebt gekozen voor het aanschaffen van de zonnepanelen bij natuurlijkenergie-nederland.nl wordt er gewerkt met de beste materialen om deze te gaan plaatsen op je dak. Ook wordt er op een veilige manier gewerkt. De panelen zullen worden geplaatst en je hebt er maar liefst tientallen jaren geen onderhoud aan en ze kunnen ook goed tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Wat voor type dak je hebt bepaald uiteindelijk welke panelen er kunnen en zullen worden geplaatst. Laat je adviseren door natuurlijkenergie-nederland.nl.

Woning en Tuin

De beste houtverf

Wilt u ook een nieuwe look geven aan uw huis? Maar hoe kan je een zienbare verandering geven aan een huis wat al bestaat? De meeste Nederlandse huizen zijn gemaakt van bakstenen, dus om dat nou allemaal eraf te halen is een beetje vergezocht. Als je een hout bekleed huis hebt, gaat het gelukkig al wat makkelijker. Daar kan je gewoon een nieuw kleurtje overheen gooien en je hebt gelijk een heel ander huis! Je kan echter niet alle soorten matte muurverf op je huis gooien en je wilt wel ervoor zorgen dat het hout goed behandeld wordt.

De mensen die dat het beste kunnen zijn de Zweden. De meeste van hun huizen zijn bekleed of gemaakt met hout en staan al jaren mooi in het Zweedse landschap. Moose Färg verkoopt verschillende soorten buitenbeits voor allerlei soorten hout.

Om het gevoel van Zweden ook in/op uw huis te krijgen kunt u het beste natuurlijk een Zweeds merk kiezen. Dit merk heeft verf ontwikkeld dat tegen de meest grimmige weersomstandigheden kan. De verf is gemakkelijk, duurzaam en bladdert niet (als het goed is verwerkt).

De matte muurverf hoeft niet perse buiten gebruikt te worden. Het kan ook zeker gebruikt worden voor plafonds en betimmeringen van hout. Ook hoeft het niet perse op hout gebuikt te worden. De verf is ideaal voor steigerhout, maar kan dus ook gebruikt worden op bijvoorbeeld multiplex, MDF, leem en beton!

Voor een mooie nieuwe look op al uw (houten) spullen kunt u een kijkje nemen op de website van Moose Färg en de mooie typisch Zweedse kleuren bekijken om deze ook in uw eigen huis op te nemen. Het is een makkelijke manier om uw huis volledig te veranderen. Perfect voor de lente, wat voor mij altijd een nieuw begin betekend. Veel plezier met het verbeteren van het uiterlijk van uw huis.

 

https://www.moosefarg.nl/
Woning en Tuin

Landschapsontwikkeling met visie

Waar je in Nederland ook woont, de verstedelijking rukt op. Je ziet steeds meer stenen daar waar er voor natuur juist steeds minder plaats lijkt te zijn. Je vraagt je af hoe de natuur in dit veranderende landschap behouden kan blijven, of wellicht zelfs kan worden hersteld. Landschapsarchitectuur kan, vanuit de totaalvisie van BTL Advies hierop een antwoord geven, waarbij alle betrokken belangen goed worden meegewogen.

Expertise maakt het verschil

Landschapsarchitectuur vraagt om gebiedskennis maar ook om de expertise die nodig is om met innovatieve en creatieve oplossingen te komen die passen in de omgeving. Landschapsarchitectuur leidt immers tot een ingreep in die omgeving, waardoor het belangrijk is om de wensen en ideeën van de bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden zorgvuldig af te wegen. BTL Advies heeft deze expertise in huis. Daarnaast beschikken de experts van BTL Advies over een gedegen kennis van de technische aspecten van landbouwarchitectuur zoals hydrologie, ecologie en de impact die een project zal hebben op de bodem en op het landschap. Door al deze creativiteit en expertise samen te brengen kan BTL Advies jou helpen om tot een totaalvisie te komen.

Oog voor mens en natuur

BTL Advies heeft een brede visie op landschapsarchitectuur. Gaat het bijvoorbeeld over natuurherstel, dan komen de landbouwarchitecten van BTL Advies met een ontwerp dat rekening houdt met de geschiedenis van de bodem en waarin met respect wordt omgegaan met bestaande patronen en gebruik van het gebied. Door ook de expertise van ecologen te betrekken krijgt de natuurontwikkeling echt een kans.

Groener wonen en werken

Voor het vergroenen van je woon of werkomgeving bieden de landschapsarchitecten van BTL-advies eveneens uitkomst. De landschapsarchitectuur van BTL blinkt uit in het gebruik van duurzame en levensloopbestendige materialen, heldere vormen en lijnen en groen die waarde toevoegen aan de omgeving.

Woning en Tuin

Betonpoeren voor een goede fundering

Bouwen is iets wat veilig moet gebeuren. Wanneer je bij jouw huis een bijgebouw gaat of laat bouwen krijg je onherroepelijk te maken met het feit dat een bijgebouw gefundeerd moet worden. Voor het goed funderen van bouwwerken moet beton worden gebruikt. Omdat niet iedereen in staat is om een volledige betonnen fundering aan te leggen wordt er vaak gewerkt met betonpoeren. Dat zijn betondelen waar de staanders van een bouwwerk op kunnen worden aangebracht. Op die manier weet je zeker dat jouw bouwsel goed gefundeerd zal staan en dat je er zo min mogelijk werk aan zal hebben.

Ingieten of prefab kopen

Ga je funderen met beton, dan is er uiteraard altijd de mogelijkheid om een fundering te gieten. Je kiest er dan voor om een betonmengsel te maken en dit in de grond rondom de staanders van het bouwwerk te plaatsen. Dit is echter een methode die voordeliger maar ook een stuk bewerkelijker is dan werken met poeren. Een poer kan namelijk gemakkelijk in de grond worden gegraven waarna het bouwsel erop geplaatst wordt. Prefab aanschaffen is dus een methode die handiger en in ieder geval ook veiliger is.

Kies de juiste maat

Ga je een betonpoer kopen, let er dan op dat je het juiste type koopt voor het bouwwerk wat je wil gaan plaatsen. Een vloer die enkel bestaat uit vlonders met een paar leggers kan worden gefundeerd door dichte poeren met een aantal schroefplekken. Gaat het echter om een bouwsel met meerdere staanders dan moet worden gekozen voor poeren met uitsparingen. Daarnaast moet er worden gekeken naar de poeren en het gewicht van het bouwsel. Dat moet evenredig zijn. Het is dan ook goed om poeren te kopen bij een betonspeciaalzaak. Dat voorkomt een miskoop of levensgevaarlijke situaties.

Woning en Tuin

Dakkapel bekleden met Keralit

In de levensduur van een dakkapel bestaan twee momenten waarop er nagedacht moet worden over de bekleding van de dakkapel. Dat is bij de aanschaf van een dakkapel het geval en wanneer u ooit overweegt om uw dakkapel opnieuw te bekleden.

Een dakkapel bekleden kan op verschillende manieren gedaan worden. Kies bijvoorbeeld voor één materiaal of combineer verschillende materialen met elkaar. Welke bekleding u kiest is voornamelijk afhankelijk van uw budget. Hout en kunststof zijn erg populair en goed betaalbaar. Bovendien kunt u deze materialen goed met elkaar combineren. Trespa en zink zijn echter ook opties om in overweging te nemen, maar heeft u ook wel weleens gehoord van Keralit?

Wat is keralit?

Steeds vaker wordt keralit gekozen als materiaal om een dakkapel te bekleden. Wordt een dakkapel met keralit bekleed? Dan spreekt men van een Keralit dakkapel. Maar wat is keralit en waarom is keralit zo geschikt als bekleding voor een dakkapel?

Keralit valt onder de categorie van de kunststoffen en is een oersterk plaatmateriaal dat veel in de bouw wordt toegepast. Met name voor het bekleden van gevels. Een keralit paneel bestaat uit verschillende delen. De basis van keralit is Fiberyl. Fiberyl is een mix van glasvezel en gerecyclede kunststoffen. Daar overheen zit een UV-bestendige toplaag die in praktisch iedere kleur verkrijgbaar is. Bovendien kan het materiaal maximaal 1 mm uitzetten. De kans op scheuren is dus erg klein. Tot slot beschikt keralit over het KOMO certificaat. Dat houdt in dat Keralit aan alle eisen van het bouwbesluit voldoet. Om al de bovenstaande redenen is Keralit is dus erg aantrekkelijk voor de bekleding van een dakkapel.

Vergelijk de prijzen voor uw dakkapel (bekleding)

Wanneer u besluit een nieuwe dakkapel te plaatsen of uw huidige dakkapel opnieuw te bekleden, vergelijk dan altijd eerst de prijzen van leveranciers, vakmannen en dakkapel bedrijven. De prijsverschillen tussen de bedrijven zijn namelijk aanzienlijk. Bovendien is het belangrijk om een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen.

Via de website Dakkapel plaatsen vergelijker brengt u eenvoudig de prijsverschillen in kaart. Dat doet u door gratis een klus te plaatsen waarin u zo duidelijk mogelijk uw wensen omschrijft. Vervolgens ontvangt u op basis van uw wensen scherpe voorstellen van vakmannen uit uw regio. Vergelijk en kies vrijblijvend.  

Woning en Tuin

De voordelen van kunstgras in Twente

De meeste leveranciers van kunstgras in Twente weten dat mensen het kunstgras liever aan laten leggen dan dat ze het zelf aanleggen. Daarom bieden deze bedrijven een aanlegservice aan. Hier hoef je vaak geen extra kosten voor te betalen omdat het bij de aanschafprijs van het kunstgras inbegrepen is. Als je het kunstgras besteld hebt, dan wordt er direct een afspraak gemaakt voor het aanleggen van het kunstgras in Twente. Het aanlegteam komt dan bij jou thuis langs om het kunstgras te plaatsen. Zij voeren deze klus van begin tot eind uit. Je hoeft dus niet zelf de grond vrij te maken of het oude gazon te verwijderen. Het aanlegteam kan dit namelijk veel sneller omdat ze weten waar ze op moeten letten.

Wat zijn de redenen om te kiezen voor het kunstgras in Twente?

Je kan om diverse redenen kiezen voor het kunstgras in Twente. Veel mensen die voor kunstgras kiezen willen eigenlijk echt gras in de tuin, maar ze hebben geen zin of tijd om echt gras te onderhouden. Echt gras heeft namelijk het hele jaar door veel onderhoud nodig. Als je het gras niet onderhoudt, dan ziet het gazon er niet mooi uit. Er zullen kale en gelige plekken in komen. Als je kiest voor het kunstgras in Twente, dan heb je daar geen last van. Het kunstgras heeft nauwelijks onderhoud nodig. Doordat wij enkel de nieuwste soorten kunstgras aanbieden is het niet eens meer nodig om het kunstgras in te strooien met zand of met rubberkorrels. Je hoeft alleen maar het kunstgras in Twente te borstelen als het plat is gaan liggen en je zal af en toe bladeren en takjes eraf moeten halen. Een ander voordeel van het kunstgras in Twente is dat het altijd mooi is. Kunstgras is natuurlijk het hele jaar door groen waardoor je altijd een prachtige en verzorgde tuin hebt. Dankzij het gemak dat kunstgras biedt kiezen veel mensen voor kunstgras in plaats van voor echt gras.

https://www.nimaaini-kunstgras.nl/kunstgras-twente/
Woning en Tuin

Wat doe je als je buitengesloten bent?

Een reactie van sommige mensen wanneer ze buitengesloten zijn is zelf de deur open proberen te forceren. Ze doen dit door het slot open proberen te breken of glas in de deur te breken. Een raampje proberen in te slaan is ook een veel voorkomende actie. Achteraf pakt dit wel duur uit voor de bewoners terwijl het goedkoper kan met een slotenmaker Den Haag.

Een slotenmaker Den Haag kan namelijk de deur openmaken zonder de deur of slot te beschadigen. Een slotenmaker in Den Haag is getraind om sloten open te maken zonder het te beschadigen. Dit is dus hun vak en dit doen ze heel goed. Een goede slotenmaker Den Haag kan de deur al voor een paar tientjes openmaken en dit is dus veel goedkoper dan de raam inslaan of het slot kapot maken.

Je kunt een slotenmaker Den Haag bovendien altijd bellen ongeacht de tijd of dag. Een slotenmaker Den Haag heeft namelijk een spoeddienst voor noodgevallen. Zo is buitengesloten zijn dus ook een noodgeval en kun je altijd bellen naar de slotenmaker Den Haag.

Voor meer informatie over de slotenmakers in Den Haag kun je terecht bij de onderstaande websites.

Woning en Tuin

Prijs van een glazen serre

Veel mensen willen graag een glazen serre laten bouwen maar doen dit vaak niet omdat ze denken dat het te duur is. Op de websites van de bouwbedrijven worden geen specifieke bedragen genoemd en dan denkt men al gelijk het is duur. Tegenwoordig is het laten bouwen van een glazen serre juist heel betaalbaar geworden.

Het is waar dat er vaak geen prijzen worden genoemd en dit heeft een goede reden. Iedere woning is namelijk anders en de glazen serre moet dus op maat worden gebouwd. Het is dus niet mogelijk om hiervoor vaste prijzen neer te zetten. De prijs van een glazen serre is afhankelijk van meerdere factoren.

Een serrebouwer moet kijken naar de bestaande constructie en wat er allemaal mogelijk is. De wensen van de klant zijn ook een groot factor bij het bepalen van de prijs van de glazen serre. Hoe groot moet het worden en wat voor soort glas moet er gebruikt worden? Er zijn veel glassoorten en iedere heeft zo zijn eigen prijskaartje.

Voor het prijs van de glazen serre moet je dan ook een offerte aanvragen. De offerte is gelukkig wel vrijblijvend en heb je dus helemaal niks te verliezen. Je komt met een offerte wel erachter wat een glazen serre gaat kosten.

Serbo

Serreaanbouw

Busscher-serres