Verbouwen

Gereedschappen voor elk klusproject

Een goede timmerman of schilder weet als geen ander hoe belangrijk het is om te beschikken over de juiste materialen en gereedschappen, wanneer je een grote klus onder handen gaat nemen. Eerst is het van belang om bij de klant te informeren wat het precieze probleem is, zodat er op basis daarvan een tekening gemaakt kan worden. Hierbij zijn tekengereedschappen en meettools van kwaliteit onmisbaar. Een tekening die niet op schaal is of een onduidelijke schets kunnen onvoorzienbare gevolgen hebben, waardoor je alleen maar langer bezig bent met een klus. Niet voor niks luidt het spreekwoord: meten is weten!

BNV Tools deelt deze passie voor klussen en schilderen en weet hoe essentieel geschikte materialen en kwalitatieve gereedschappen zijn. Om die reden zijn zich hierin gespecialiseerd en denken wij mee met onze klussers. Het blijft namelijk niet bij meten en tekenen, want nu moet de volgende stap genomen worden: schilderen. Ook hiervoor zijn schildersspullen van kwaliteit erg belangrijk om tot een optimaal resultaat te komen. BNV Tools weet hier alles vanaf en biedt daarom een groot scala aan schilderproducten. Van kwasten tot verfrollen en van verfbakken tot plamuurmessen; BNV Tools heeft het in huis. Met één klik op de knop zijn jouw nieuwe materialen onderweg, zodat je er snel mee aan de slag kan.

Niet alleen zijn wij jouw specialist op het gebied van schilderen en meten, ook moet je bij ons wezen als je een bepaald schroefje nodig hebt voor een bouwproject of Hoekijzers zoekt voor de meubels die je in elkaar aan het zetten bent. Blijf niet langer zoeken naar een speld in een hooiberg, maar laat ons je helpen door jou een overzichtelijk assortiment te bieden aan Woodies schroeven en bouwmaterialen. Wij kennen de kneepjes van het vak en denken om die reden graag mee over bepaalde stappen in jouw klusproject.

https://www.bnvtools.nl/
Verbouwen

Hoe sta jij er voor op het gebied van de RI&E?

Als ondernemer wil je natuurlijk zo veel mogelijk risico’s voorkomen. Er zijn immers al genoeg bedrijfsrisico’s. Denk hierbij aan opdrachtgevers die wel betalen, ziekte, verzekeringen maar ook bedrijfsongelukken. Wanneer alles op rolletjes loopt is er niets aan de hand. Maar dat wil je natuurlijk wel zo houden. Zorg er daarom voor dat de RI&E goed gewaarborgd is.

Zorg ervoor dat je inzicht hebt

Met een RI&E – Risico Inventarisatie & Evaluatie krijg je inzicht in alle verbeteringen op de werkvloer. Aan de hand van een branche RI&E of een toetsing door een kerndeskundige weet je dat de RI&E gewaarborgd is. Je krijgt inzicht in alle uitdagingen maar ook in mogelijke oplossingen. Door het maken van een vragenlijst krijg je bij de betere digitale Risico Inventarisatie & Evaluatie systemen meteen een lijst van de te nemen stappen. Deze stappen worden ook wel het Plan van Aanpak genoemd. Beperk in eerste instantie de grootste en de meest voorkomende risico’s. Maak hierin een prioriteit.

Verplicht een RI&E

Iedere ondernemer met medewerkers moet een RI&E hebben. Dit ben je als ondernemer verplicht. Het is niet erg ingewikkeld, maar het kost wel even wat tijd. Ga er dus goed voor zitten. Het is namelijk wel erg belangrijk! Mocht je als ondernemer geen RI&E hebben, kun je op de vingers worden getikt door de SZW. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je een goed ongevallen formulier hebt. De meest voorkomende risico’s bij een (bijna) incident of ongeval zijn:

1. Financieel risico. Je kunt zowel materiele schade hebben als immateriële schade. Dat laatste wil je in alle gevallen voorkomen.

2. Imago risico. Bij letsel ongeval of erger is er risico op imagoschade. Wanneer een situatie door de media wordt opgepikt, kan dit een verkeerd beeld geven.

3. Juridisch risico. Mocht je nalatig zijn geweest, spelen juridische risico’s een grote rol.

4. Productie risico. Mocht de productie worden stilgelegd ontstaat derving. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een claim is.

5. Veiligheidsrisico. Het risico van medewerkers staat bovenaan. Deze wil je absoluut niet op het spel zetten.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je snel aan de slag gaat met de RI&E. Dit kan achteraf een hoop geld besparen. Maar belangrijker, bedrijfsrisico’s worden uitgesloten.

https://www.raatwerk.nl/