Beeldrijk Assen
Image default
Woning en Tuin

Traplopen met kinderen en ouderen

Een veilige trap is één van de belangrijkste aspecten voor het realiseren van een ongevaarlijk huis. Niet alleen is dit van groot belang voor volwassenen, maar vooral ook kinderen en ouderen kunnen problemen ervaren bij het traplopen. Om die reden zijn er verschillende opties om de trap een veilige plek te maken voor ieder die er gebruik van moet maken. Lees snel verder voor de tips van trapexpert Lamiwood.

Zowel kinderen als ouderen kunnen gemakkelijker hun balans verliezen dan gemiddeld. Wanneer de traptreden dus glad blijken te zijn, is het een goed idee om antislip strips op de treden te bevestigen of op sokken door het huis te lopen. Een andere manier is tapijt aanbrengen op de traptreden of een kleed in de woonkamer te leggen. Dit zal vele vallen voorkomen en een veiliger gevoel creëren op de trap voor zowel kinderen als ouderen. Een tweede tip is het zorgen voor een leuning op gepaste hoogte. Kinderen hebben vaak houvast nodig bij het lopen, waarbij ze geregeld om jouw hand vragen. Ook ouderen kunnen soms begeleiding nodig hebben en steunen dan op jouw arm. De trapleuning vervangt in deze scenario’s jouw hand of arm, waaraan zij zich vast kunnen houden op de trap. Tot slot is er een tip voor kinderen in het bijzonder, waarbij het draait om de Balustrade. Door de zorgeloosheid van kinderen kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat ze hun hoofd door de balusters van de balustrade willen steken als grapje, maar dit kan fatale gevolgen hebben. Zorg er dus voor dat de spijlen niet te ver uit elkaar zijn geplaatst, zodat kinderen niet op dit idee kunnen komen.

Herken jij opkomende mobiliteitsproblemen of heb je sinds kort kleintjes die graag willen traplopen? Wees dan ongelukken voor en verdiep je in de mogelijkheden voor het creëren van een veilige trap. Lamiwood denkt graag met je mee!

 

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Dakkapel bekleden met Keralit

Betonpoeren voor een goede fundering

Drie manieren om je huis te beschermen tegen zonlicht